Kryssningar som trendar i sommar
Att kryssa är populärt i sommar - men vilka typer av kryssningar trendar i sommar? Foto: pressbild, Royal Carribean.
Trendspaning

Kryssningar som trendar i sommar

I sommar är det hett att kryssa. Och det är inte bara längre resor som lockar med stora fartyg - även kortare resor med små fartyg är hett.

Om sommarens alla kryssningar skulle räknas ihop som ett resmål skulle de hamna på plats fyra i Tickets bokningstopp för sommarresor. Hos dem ser man tre kryssningstrender i sommar - en blandad kompott av olika slags kryssningar.

Korta kryssningar

Det blir alltmer populärt bland svenskarna att åka iväg 3-5 dagar på kryssning. Framförallt lockar kortare kryssningsresor i Medelhavet. Harmony of the Seas erbjuder exempelvis en kortkryssning från Southhampton i sommar. Även många åker på kortare kryssningar i Karibien från Florida under vinterhalvåret.

Specialkryssningar

Inte alla som kryssar gör det för enbart båtens skull utan också för upplevelserna runt om. Resor med Hurtigruten är populära som alltmer satsar på lokala mat- och naturupplevelser. De kryssar inte bara i de norska fjordarna utan även till Svalbard och Antarktis.

Gigantiska fartyg

Intresset för att kryssa med de stora lyxiga fartygen ökar. Royal Caribbean lanserade i maj Harmony of the Seas med plats för över 6000 passagerare vilket bidrog till en hype och sålunda också - ett ökat intresse bland svenska resenärer.

 

 

 

Publicerad: 2016-06-02