Lettland: 5 bästa kaféerna i Riga
Kafé

5 bästa kaféerna i Riga

Riga är en ypperlig stad för att hänga på uteserveringar med en fika och spana på folk. Utbudet av olika kaféer – från traditionella konditorier till ultra-eko-vego-fik – är stort. Oavsett om du vill mysa med rara tanter över en kaffe med dopp eller vill armbågas med hipsters om en matcha-te, hittar du det här.

Lediga hotellrum & priser i Riga

Kolekcionārs Art Café

Ta en fika, spana in lite konst och lettisk design. På Kolekcionārs Art Café finns allt samlat på ett och samma ställe. Här kan du även köpa vackert lettiskt porslin och keramik. Köket lagar ekologisk mat, så passa på att avlägga besöket i samband med lunch.

Blaumaņa iela 7, Riga

Miit Café

Miit café ligger i ett gulligt trähus i de trendiga hipsterkvarteren. Inredningen är minimalistiskt med mycket bart trä. Här serveras ekologiska veganska rätter och på menyn finns bland annat smörgåsar, sallader, soppor och diverse fikabröd. Passa på att avlägga ett besök på helgen och smaka på deras omtalade pannkaksbuffé med färska bär och goda vispiga röror. Hit tar man sog gärna på cykel – det finns en bra parkering och en cykelverkstad på baksidan om oluyckan skulle vara framme.

Lāčplēša iela 10, Riga

Rigensis

Detta är sinnebilden av vad ett konditori i Lettland ska se ut som – det dignar av bullar, kakor och bakverk, högt som lågt finns fat och plåtar med doftande hantverk. Rigensis ligger i gamla stan och har några tunga träbord utanför att sitta på under det varma halvåret.

Tirgoņu iela 8, Riga

 

Kanela

När du kliver in på Kanela kliver du även ett sekel bakåt i tiden. Här har tiden stått stilla och originaldisken och de platsbyggda hyllorna är fint bevarade. Här dricker man kokkaffe ur blommiga kaffekoppar och doppar med en småkaka eller varför inte testa deras hemlagade konfekt?

Dzirnavu iela 84, Riga

 

Rocket Bean Roastery Café

Hipsters se hit! Rocket Bean Roastery Café finns på två ställen i Riga, men påminner om varandra med sin robusta industristiliga inredning som består av mycket naket trä och synliga metallrör i taket. Skäggiga, sköna snubbar maler kaffebönor för glatta livet och trendiga småbarnsmammor diskuterar helgens planer. Ett kaffehak som skulle passa in fint på Södermalm i Stockholm. Det går även att köpa med de rättvisemärkta kaffebönorna hem. 

Miera iela 29/31 Dzirnavu iela 39, Riga

 

Lediga hotellrum & priser i Riga

 

Vår stora reseguide till Riga hittar du HÄR.

 

Publicerad: 2018-08-06