Lettland: Fyra handplockade adresser i Riga
Handplockade tips

Fyra handplockade adresser i Riga

Välkommen till RES reseguide till Riga. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Riga. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

Reseguide. I vår reseguide till Riga hittar du de bästa tipsen till de hotell, restauranger, barer, klubbar, shopping och sevärdheter som staden har att erbjuda. Den här cityguiden till Lettlands huvudstad är oumbärlig för den som vill hitta till de bästa butikerna, de bästa barerna och restauranger som håller måttet. Här hittar du den perfekta mixen av gammalt och nytt. Vacker arkitektur, mysiga parker och trendiga kaféer.

Vi tipsar om Rigas bästa adresser.

1. Dome Hotel & SPA

Det här hotellet är medlem i hotellklubben Relais & Chȃteaux, vilket borgar för kvalitet, och visst är det här ett boutiquehotell av den lyxigare sorten. Rummen har – förutom alla givna måsten som wifi, hifi-anläggnig och bra sängar – egyptiska lakan i sängen, Nespressomaskin på rummet och REN -produkter i badrummet. Hotellet har dessutom en restaurang och bar med toppläge på en liten bakgata vid domkyrkan, som är väl värda ett besök även om du inte sover på hotellet.  

Boka in mig direkt 

Jag vill se fler alternativ i Riga 

2. Hotel & Restaurant Neiburgs

Neiburgs är alltid rätt. Hotellet ligger på en lugn och pittoresk gata i en kulturmärkt jugendbyggnad i hjärtat av Gamla stan. Själva huset har bland annat fått utmärkelsen årets byggnad och bästa inredning. Rummen håller en modern inredningsstil som känns snyggt och intressant i kontrast till den äldre byggnaden. Det finns totalt 55 rum studiolägenheter med pentry, på mellan 23 till 62 kvadratmeter. Den lilla chica restaurangen är populär bland både besökare och locals.  

Jag vill bo på Hotel Neiburgs i Riga! 

3. Ferma 

Ferma är en av stadens trendigaste restauranger för tillfället, så se till att boka bord i förväg. Inredningen är en kombination av modern design och art deco och läget i den lugna delen av innerstan vid parken Viesturdārzs skapar en skön oas, särskilt om man har vädret med sig och kan sitta på terrassen. Ferma betyder ”gård” på lettiska och tanken är att restaurangen tar med det naturen och bondgården har att ge in på tallriken. Ferma påstår sig även ha Rigas bredaste meny för barn.

Hitta hit

4. Kolonāde. Mūsu Stāsti

Bara ett stenkast från kanalen, mittemellan Frihetsmonumentet och operan ligger denna historiska, paviljongsliknande byggnad omgiven av pelare. De ljusa lokalerna ger en luftig och samtidigt ombonad känsla. Menyn är väl värd att läsas från pärm till pärm – klassiska rätter i modern tappning med fokus på säsongens råvaror. Det som gör dem spännande är den tydliga inspirationen från det lettiska köket i from av picklade grönsaker, speltvete och kål. Bland desserterna sticker rågbrödsfondant med tranbärsglass ut. Även dryckeslistan har komponerats med omsorg och här erbjuds tretton olika sorters champagne och viner från elva länder. Då och då ordnas olika temakvällar med förköp av biljett via hemsidan.

Hitta hit 

Se ytterligare 53 handplcokade tips i Riga 

Publicerad: 2021-06-29