Lista: De 10 hetaste resmålen i oktober
Getty Images
Tips

Lista: De 10 hetaste resmålen i oktober

Hösten kan vara synonymt med en weekend men det kan också vara en chans att förlänga sommaren, upptäcka en ny stad eller en helt ny världsdel. Här är 10 resmål som har sin peak under oktober månad. 

Text: Elin Fellman

1. Rom, Italien

Lediga rum & priser

Temperatur: 12-22° C

Italienarna har ofta semester hela augusti och även under september brukar det vara packat med människor i den italienska huvudstaden. I oktober är det fortfarande en behaglig temperatur, mindre turister och du har möjligheten att ta en bild med Fontana di Trevi utan att armbågas med för mycket människor. 

2. Cypern 

Lediga rum & priser

Temperatur: 16- 27°C

Cypern må ligga i Medelhavet men ön har ett klimat som mer liknar Mellanösterns eftersom att Cypern ligger så långt åt sydost. Här finns fantastiska stränder och mycket historiska monument och kultur att upptäcka om du mot fårmodan skulle få dåligt väder. Hyr gärna en bil och upptäck Cyperns mindre exploaterade fiskebyar utanför Paphos. 

3. Lake district, Storbritannien

Lediga rum & priser

Temperatur: 2-10°C

Är du ute efter att uppleva riktigt höstväder är Lake District norr om Liverpool ett perfekt resmål för dig. Lake District är en av tolv nationalparker i England och här finns storslagna berg, gröna ängar, rödgula träd och spegelblanka sjöar. Platsen är också populär bland poeter, konstnärer och fotografer. Flyg till London, Liverpool eller Manchester och ta tåget upp. 

4. Perugia, Italien

Lediga rum & priser

Temperatur: 8-18°C 

Varje oktober annordnar den italienska staden Perugia en gigantisk chokladfestival. Upplev chokladutsällningar, provsmakningar och matlagningskurser. Staden Perugia är känd för chokladen Baci som betyder pussar. En chokladmakare skapade pralinen för att ge till sin älskare och la det i ett brev som hon förseglade med en puss. Många tycker dock att chokladen liknar en bröstvårta. 

5. Grekiska öarna

Lediga rum & priser

Temperatur: 16-24°C

Kreta och flera av de sydliga öarna i Grekland är fortfarande sommarvarma en bit in i oktober. Det är också färre turister och billigare priser på restauranger och hotell. Några favoritöar är Patmos, Milos och Mykonos. Om du inte kan välja går det färjor mellan öarna. 

6. Botswana

Lediga rum & priser

16-35 °C

Botswana bjuder på Afrikas bästa safari enligt många. Landet ligger i framkant när det gäller demokrati och miljövänliga resorts – men det är också lyxigt. Oktober är den bästa månaden att åka hit eftersom temperaturen är behaglig. Somrarna är annars kalla och vintrarna varma. 

7. Sevilla, Spanien

Lediga rum & priser

14-26 °C

Sevilla glöms ibland bort och hamnar i skuggan av de spanska storstäderna Barcelona, Madrid och Valencia. Fler och fler har dock börjat hitta hit och det finns flera anledningar till att oktober är den bästa månaden att upptäcka Sevilla. Stadens gamla krokiga gator är lite mindre trånga och mer romantiska, luften är svalare och behagligare och det är flera kulturella evenemang. Till exempel nyöppningar på konstgallerier. 

8. Hawaii, USA

Lediga rum & priser

24-29°C 

Hawaii kan vara ett drömresmål för många och vill man testa på att surfa för första gången kan det vara bra att åka dit i oktober då det ofta är färre surfare runt stränderna. Sommaren på ön sträcker sig ända fram till oktober och bäst väder får du på västkusten, till exempel i Honolulu eller Kahului, på ön Maui.

9. New England, USA

Lediga rum & priser

7-17°C

New England är ett område på norra USA:s östkust där sex små delstater ingår. Området är känt för sin vackra natur och framförallt under höstmånaderna då löven ändrar färg. Mycket kan upplevas från bilen om man är ute efter en klassisk roadtrip. Det går också att kombinera landsbyggden med några dagar i den största staden Boston. 

10. Taipei, Taiwan

Lediga rum & priser

22-27°C

Den taiwanesiska huvudstaden Tapei hamnar ofta i skuggan av Tokyo och Seoul och staden är relativt oupptäckt av västerlänningar. Här finns både daoismtempel och höga skyskrapor, nattmarknader och exklusiva shoppinggator, streetfood och fine dining-restauranger. I oktober upphör dessutom regnperioden. 

Publicerad: 2019-09-24