Lista: Här är världens coolaste hostel 2020
Tips

Lista: Här är världens coolaste hostel 2020

Att bo på ett hostel när du besöker en ny stad är en av de hetaste resetrenderna 2020. Och glöm sunkiga sovsalar och happy hour-priser – här är årets snackisar i hostelvärlden. 

Text: Elin Fellman 

Att bo på ett hostel ökar chansen för att lära känna nya människor på en resa och det är perfekt för dig som reser solo. Bokningssajten hostelworld har släppt sin årliga lista över heta hostels att hålla koll på det kommande året och några av dem sticker ut. 

360 Hostel Arts & Culture, Barcelona

Lediga rum & priser

Lediga rum & priser i Barcelona

360 Hostel Arts & Culture är ett kulturhostel beläget i centrala Barcelona, inhyst i en vacker byggnad från 1800-talet där några av originalgolven av mosaik och den antika hissen finns kvar. Hostlet är både fräscht och billigt och perfekt för soloresenärer. Här finns också en mysig solterrass och en restaurang som serverar typsiskt spanska tapas. En sovplats kostar från cirka 240 kronor per natt. 

Wombats City, Venedig 

Lediga rum & priser

Lediga rum & priser i Venedig

Wombats City kammar hem priset för "årets bästa nya hostel", enligt hostelworld. Kedjan har redan populära hostels i London, München, Budapest och Wien. Det nyöppnade i Venedig ligger drygt tio minuter utanför den gamla stadsdelen och har en stor modern lounge och bar där det är lätt att träffa folk. Här finns dubbelrum för cirka 400 kronor natten. 

Rodamon Riad Marrakech

Lediga rum & priser

Lediga rum & priser i Marrakech

"Afrikas bästa hostel", enligt hostelworld. Rodamon Riad är ett vackert hostel som har färgglad mosaik och en stor pool på hostlets innergård. Rummen är ljusa, rymliga och inredda i traditionell marockansk stil. Från takterrassen har du också en vacker utsikt över Atlasbergen. Ett dubbelrum kostar från cirka 900 kronor natten och en enkelsäng från 150 kronor natten. 

Yes! Lisbon Hostel 

Lediga rum & priser

Lediga rum & priser i Lissabon

Ett moget hostel som gillas av åldersgruppen 30+. Yes! Lisbon Hostel ligger centralt och har gångavstånd till det mesta. Reser du ensam eller vill träffa nya människor erbjuds många gratisaktiviteter. Bland annat barrundor, guidade turer i Lissabon och utflykter till den vackra byn Sintra. En enkelsäng kostar från cirka 320 kronor per natt. 

Här hittar du hela listan på coola hostels.

Publicerad: 2020-02-12