Mongoliet: Världens lyxigaste resa går till Mongoliet
Mongoliet

Världens lyxigaste resa går till Mongoliet

Världens lyxigaste resa? Ja, det påstår i alla fall resebyrån UrbanNomads att de står bakom. Och med ett pris på 2 miljoner dollar har deförhoppningsvis rätt. Urban Nomads heter resebyrån som specialiserar sig på paketresor somblandar lyx med äventyr. Nu har man slagit på stort och lanserat någotman kallar för the Most Luxurious Trip in the world.

Med siktet på Mongoliet sker mellanlandning i Peking ochpresidentsviten på Park Hyatt. En avstickare på ett par dagar tillkinesiska muren och övernattning i privat lyxvilla designad avarkitekten Kengo Kuma tar vid innan man hoppar på det privatajetplanet. En privat kock och en butler sällskapar till västraMongoliet.

Sedan börjar äventyret – expeditioner uppe på hästryggen,ackompanjerad av inte vilken guide som helst – nej, det är prisbelöntafilmskapare bekanta med området som följer med på färden. Efteråt ärdet dags att jaga örn tillsammans med Mongoliets främsta örnjägare. Detär inte direkt några tält man bor i under färden utan de finaste,coolaste designhotellen som går att hitta, mitt ute i ingenstans, iMongoliet.

urbanenomads.com

Publicerad: 2009-08-21