Amsterdam, Nederländerna: Amsterdams bästa matbutiker
Miniguide

Amsterdams bästa matbutiker

Amsterdam är en ypperslig stad att besöka om man föredrar ekologiskt odlade råvaror och dessutom tycler att det är roligt att botanisera själv i mataffären. Vår Amsterdam-korre Nina Olsson har full koll på det hållbara matutbudet i staden.

 

Lediga hotellrum & priser i Amsterdam

Marqt
Snygg konceptbutik med ekologisk inriktning. Ost- och brödavdelningen är himmelsk! Här säljer man typiska holländska favoriter som flerkornsbröd med torkad frukt och på ostavdelningen finns både holländska och franska ekologiska ostar. Missa inte det stora utbudet av ekologiska viner på vägen ut. Marqt finns på flera ställen i Amsterdam, se hemsidan för samtliga adresser. 

marqt.com

Bilder en de Clerq
Den här butiken i västra Amsterdam är lösningen för den som vill äta riktigt god hemlagad mat men inte har tid att bläddra i kokböcker eller tidningar när inspirationen tryter. Bilder en de Clerq säljer måltider och kallar sig för ätbutik. Här väljer man mellan 14 rätter utvecklade av kockar och får sedan receptkort och ingredienser i ett paket så att man kan laga hemma själv.

De Clercqstraat 44

bilderdeclercq.nl

 

Ekoplaza
Ekoplaza är den största och äldsta biodynamiska butikskedjan i Nederländerna. Ekoplaza har ett av de bästa urvalen för specialdieter, hälsokost och vegetarisk mat, allt från superfood som bipollen och spirulina, till glutenfria mjölsorter och pasta, veganostar, tempeh och seitan. Här vardagsshoppar jag grönsaker och vegoprodukter.

 

Foodmarkt Amsterdam
Nyöppnad butik i saluhallsstil som satsar på prisvänlig, lokalproducerad mat i norra Amsterdam. Foodmarkt drivs av lågpriskedjan Jumbo i Nederländerna men konceptet är väldigt annorlunda än kedjans vanliga generiska butiker. Foodmarkts läge i norra Amsterdam, ett blommande och kreativt område med en genomsnittligt lägre inkomst än centrala Amsterdam, är spännande just nu. Det här är något för framtiden, lokalproducerat till bra priser, för alla!

Gedempt Hamerkanaal 223

 

 

Läs fler tips i Amsterdam från Nina Olsson på hennes blogg.

Hela reseguiden till Amsterdam hoittar du HÄR:

 

Våra resguider rockar!

Visst kan det vara svårt att veta vilka restauranger man ska besöka eller vilket hotell man ska välja i en stad man aldrig har besökt innan. Misströsta ej. På RES.se har vi samlat alla våra bästa tips i världens stora och små städer. Här får du uppdaterade tips till våra favoritrestauranger, våra bästa takbarer och vilka hotell det är som gäller just nu. Reseguiderna hittar du på RES.se/reseguider.

 

Lediga hotellrum & priser i Amsterdam

 

 

 

 

Publicerad: 2018-04-11