Norge: Undervattensrestaurang och designtoalett i Norge
Foto: Mir/Snohetta/Under
Nyhet

Undervattensrestaurang och designtoalett i Norge

Norge ligger inte på latsidan, redan nästa år kan du besöka världens största undervattensrestaurang. Ett nytt arkitektritat landmärke står även klart vid norska Helgelandskusten.

Text: Malin Nilsson

I januari började världens största undervattensrestaurang ”Under” byggas i norska Spangereid. Med 100 sittplatser och fem meter under ytan kan du avnjuta en gastronomisk måltid av kocken Nicolai Ellitsgaard Pedersen. Den jättelika glasväggen i restaurangen ger dig en enastående vy av vad som finns under ytan i Skagerrak. Du kan se flera olika fiskarter simma förbi och möjligen få se sälar och småhaj. Restaurangen kommer att servera lokala delikatesser som skaldjur, sjöfågel och lamm. Det går bra att redan nu reservera ett bord inför öppningen 2019.

Om du åker längs landsväg Fv17 vid norska Helgelandskusten kan du ta en paus på den nyligen renoverade rastplatsen "Ureddplassen". Toalettbyggnaden är gjord i betong och glas och ger ett fint ljus i kvällsmörkret. På terrassen finns möjlighet att sitta på marmorbänkar där kan du njuta av den fantastiska utsikten mot havet och de branta bergen. Det är även en bra plats för att skåda norrsken och midnattssol, och när vädret tillåter kan du se ända till Lofoten.


Foto: Steinar Skaar / Statens vegvesen

Publicerad: 2018-04-18