Ny undersökning: Många svenskar planerar drömresa när världen öppnar upp
Nyhet

Ny undersökning: Många svenskar planerar drömresa när världen öppnar upp

Närmare sju av tio svenskar har omvärderat vilka typer av resor de vill åka på. Närmare en av fyra svenskar planerar en långresa. Avsaknaden av att kunna resa gör att svenskarna planerar drömresor. Enligt en undersökning gjord av Momondo.

Efter mer än ett år av resplaner som behövts läggas om för många, och restriktioner som ofta ändras, ser vi i momondos undersökning att svenskarna i genomsnitt ställt in två resor sedan restriktionerna började ta fart, och det verkar som att många vill kompensera detta när världen börjar öppna upp igen. Exempelvis svarar 26 procent av svenskarna att de planerar för en långresa, och 15 procent uppger att de planerar en lyxresa.

Vidare svarar 41 procent av svenskarna att avsaknaden av att kunna resa har gjort att de vill åka på semester till något ställe de drömt om, och 24 procent uppger att de kommer leta efter just drömresor när restriktionerna tillåter.
I takt med att sökningar på flyg har trappats upp så lanserar momondo nu sin plattform “Rediscover Travel” som är skapad för att hjälpa dig att återupptäcka resandet och navigera vart det är möjligt att åka. Plattformen inkluderar även trendande destinationer, tips på prisvärda resmål och priser på hotell och hyrbil. Då många inte har rest på länge kan det vara svårt att välja destination. Momondo har även inkluderat ett interaktivt quiz som kan hjälpa till med inspirationen för din nästa resa. Quizet bygger på faktorer som till exempel hur många semesterdagar du har, och vilka typer av resor som du saknat mest.

Önskan att återupptäcka resandet syns även i momondos egna sökdata. Även om sökandet efter flygresor ännu inte återhämtat sig från 2019, perioden innan Covid-19, så syns en kraftig
ökning under det senaste året. Antalet sökningar har ökat med ungefär fem gånger sedan inledningen av 2021, och inrikes sökningar har varit fortsatt populära, men sökningarna på
internationella flighter inom Europa har ökat med 246 procent sedan starten på året. Sökningar på långresor utanför Europa har ökat med hela åtta gånger mot hur det såg ut i januari i år.

När det kommer till vilka destinationer som svenskarna drömmer mest om så visar
undersökningen denna topp tio lista:

  1. Grekland (Grekiska övärlden)
  2. Kroatien
  3. Italien
  4. Hawaii, USA.
  5. Frankrike
  6. Thailand
  7. Cypern
  8. Maldiverna
  9. Sverige
  10. Turkiet
Publicerad: 2021-07-23