Krakow, Polen: Fyra intressanta stopp i Krakow
Handplockade tips

Fyra intressanta stopp i Krakow

Välkommen till RES reseguide till Krakow. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Krakow. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

Allt fler upptäcker Krakow som weekendstad. Helt rätt tycker vi. Staden är både promenadvänlig, vacker och charmig. Här kan du äta gott och bo lyxigt för en förhållandevis rimlig peng. Många av hotellen är inte bara välskötta och eleganta, de är också historiskt intressanta. På hotell Copernicus sägs självaste Nicolaus Copernicus ha varit gäst. Restaurangerna är många och generellt sett riktigt bra. Men se upp: Krakow är en stad som lockar många turister och därav finns många turistfällor. Gör din research...

...eller följ bara tipsen i denna guide.

1. Puro Hotel 

Modernt designhotell med 138 rum precis bredvid järnvägsstationen. Hotellets målgrupp är millennials – det märks. De klassiska hotelltelefonerna är utbytta mot paddor och det finns gratis kaffe att tillgå 24/7.

Lediga rum och priser 

Se andra hotell i Krakow

2. Food Truck Square / Skwer Judah

Det här är ett populärt ställe att äta lunch med ett flertal olika food trucks att välja på. Sushi, bakad potatis eller crepes. På polska är den lilla plätten där alla food trucks står uppställda känd som Skwer Judah, uppkallad efter den massiva (och numera allmänt kända) väggmålningen som pryder huset som står intill.

Hitta hit 

3. Plac Nowy 1 

En trendig och snygg restaurang i hjärtat av Krakow. Här serveras det europeisk mat men även måltider från andra delar av vårt jordklot. Testa deras grymma fish & chips eller fläskfilén med potatiskaka, marinerad fänkål med chili och pepparrot. Eller nöj dig med ett glas vin eller två i den ursnygga innergården. En klar favorit bland såväl lokalbor som den nyanlände.

Hitta hit 

4. Oskar Schindler's Enamel Factory

Oskar Schindlers ursprungliga emaljfabrik är i dag ett uppskattat museum där du får en bra historielektion i hur det var i Krakow för 70 år sedan. Interaktiva skärmar och fotografier berättar inte bara om Schindler och hans medarbetare utan också om tiden före och efter kriget.

Se ytterligare 43 handplcokade tips i Krakow

Publicerad: 2021-06-24