Poznan, Polen: Interaktivt hotell i Polen
Polen

Interaktivt hotell i Polen

Polen kanske inte är den plats man främst förknippar med flashiga hotellrum men mitt emellan Berlin och Warszawa, i staden Poznan, ligger koncepthotellet Blow Up Hall 5050. Konceptet kretsar kring högteknologi, elektronisk musik och konst, bland annat i form av en interaktiv videoinstallation.

Lediga rum & priser Blow Up Hall 5050

Kameror är placerade runtom på hotellet och filmerna bildar sedan ett collage av tusentals pyttesmå bilder som visas på en skärm i lobbyn. På Blow Up Hall vill man att en övernattning ska ge nya perspektiv. Gästen ska inte bara ta del av de konstuttryck som finns här utan också vara med och skapa och bli en del av dem.
I sitt rum får man dock vara ifred, om du lyckas ta dig in, vill säga. Här krävs det att man har Apple-kunskaper då man i stället för nyckel använder sig av en iPhone för att guida sig och öppna dörren till rummet. Reservationen har du gjort i förväg och du får inte själv bestämma vilket rum du ska boka. Istället får välja mellan tre bilder, tre färger och tre nummer, som bildar en kombination. Har du tur hamnar du i rummet med zebrarandiga väggar, men du kan också bli tilldelad ett mer konventionellt hotellrum vilket säkert är bra nog då Blow Up Hall 5050 satsar på bästa komfort, service och design på alla områden. På hotellet finns också en restaurang, där det serveras traditionella polska rätter med en Blow up Hall-tvist.

Ul. Kosciuszki 42, 61-891, Poznan, Poland
+48 61 657 99 80

 

 

Publicerad: 2009-06-05