Warszawa, Polen: Fem nya anledningar att åka till Warszawa
Handplockade tips

Fem nya anledningar att åka till Warszawa

Välkommen till RES reseguide till Warszawa. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Warszawa. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

Warszawa är definitivt en av Europas mest omtalade storstäder bland weekendresenärer med koll. Staden har länge hamnat i skymundan bakom sina publikfriande småsyskon Gdansk och Krakow.

Nu är det Polens huvudstads tid i rampljuset. En kreativ stad där historien ofta gör sig påmind, vilket står i fin kontrast till det innovativa (och dessutom väldigt prisvärda) krogutbudet och de unga invånarnas konstinstallationer. 

Warszawa är en stad du lämnar med känslan av att du kommer att komma tillbaka. För även om staden är perfekt för en weekend – är en helg inte tillräckligt lång för att upptäcka allt det som Warszawa har att erbjuda.

1. Autor Rooms 

Är du designintresserad är det här stället att bo på i Warszawa. Polska designhotellet Autor Rooms är mer än bara ett hotell – Autor Rooms är ett koncept där polsk kultur, konst och design står i fokus. På hotellet finns bara fyra rum: rum 1410, rum 1968, rum 2020 och 1777. Alla rum är olika inredda – vill du veta mer om varje rum spana in hemsidan. Dubbelrum från cirka 1000 kronor natten. 

Jag är såld, boka in mig direkt! 

Jag vill se fler hotell i Warszawa

2. The Alchemist Gastropub

Den här gastropuben hittar du i Warszawas hjärta i den ikoniska byggnaden Metropolitan Building som designades av arkitekten Sir Norman Foster. Det är en social restaurang där du kan ta dig ett glas champagne eller en fruktig cocktail och sätta dig i en hörna och spana på folk, eller avnjuta en variation av olika maträtter, stora som små, med ett gäng vänner bland någon av de större borden. Lokalen är snygg och trendig och erbjuder dessutom en utsikt. Glöm inte att testa deras Beer Wall där du serverar dig själv den öl du är sugen på.

Hitta hit 

3. Hala Koszyki

Foodcourt med restauranger, barer och en liten minimarknad där du kan köpa delikatesser av olika slag. Perfekt att spendera en eftermiddag på och bara strosa runt och titta på allt som erbjuds.

Hitta hit

4. STOR 

Polen är ett kaffedrickande land och utbudet av kaffebarer och kaféer är sålunda stort. Kedjorna är många, framförallt Costa och Green Caffe Nero finns i princip vartenda gatuhörn. Men det är till Stor Café du ska om du vill ha en riktigt bra kopp kaffe. Perfekt skummade cappucinos. Perfekta coldbrews. Perfekt bryggkaffe. Ja, helt enkelt – hit går du för en perfekt kopp kaffe.  

Hitta hit 

5. Nocny Market

En gammal tågstation som nu huserar en nattmarknad där hipsters trängs fredag och lördag kväll för att äta, dricka och såklart erbjuds även frisering av skägget.

Hitta hit

Se ytterligare 78 handplcokade tips- full reseguide till Warszawa

Publicerad: 2021-06-08