Från första stund som du kliver in på Dorsia kastas du hundra år bakåt i tiden och in i jugendepoken med allt vad det innebär. Edith Piafs ljuva stämma ljuder ur högtalarna och interiören går i fransk sekelskiftesstil. Tunga sammetsdraperier i purpur, vinrött och plommon pryder salongen och restaurangen. Lyx och lekfullhet är ledorden. Stilen går igen även i rummen som alla är individuellt utsmyckade av ägaren själv, Thomas Petersen, vars känsla för kvalitet och detaljer bland annat återspeglar sig i valet av tyger. Sängtäcken av mullbärssilke och sänglinne av handkammad, egyptisk bomull får dig att aldrig vilja lämna sängen. Men det bör du, nere i restaurangen väntar nämligen en oförglömlig matupplevelse. Menyn är lika svulstig och överdådig som interiören. Vad sägs om rödvinsbrässerad oxkind med riven anklever och picklad rödlök samt päron- och rotselleripuré? Risken är stor att när du väl har checkat in på Dorsia vill du aldrig checka ut igen. Dubbelrum från 2 500 kronor per natt.