Nyrups Naturhotell

Nyrups Naturhotell

Skåne
Hotell

Nyrups Naturhotell är ett helt unikt boende mitt i bokskogen mitt i Skåne. De sex tälten är långt från alla former av bekvämligheter såsom el, rinnande vatten eller wifi. Men tänk, det går utmärkt att leva utan detta i ett dygn eller två.

På Nyrups Naturhotell bor du i mongoliska jurtor, alltså ylletält som de en gång såg ut på stäppen miljontals mil bort. Men du sover i en schyst säng och har ett trägolv att stå på när du vaknar. Du lagar din egen mat (skånska råvaror förstås) över öppen eld, gärna tillsammans med din grannar. 

Det låter lite krystat, men det blir fantastiska middagssamtal om livet och var ni alla kommer från under middagen. Det funkar fint att vara här med barn, men lika bra utan. Tjugo minuters promenad bort finns en sjö som är underbar att bada i, men leta inte efter en brygga för det finns ingen. 

Verksamheten drivs av Cecilia Timner och Camilla Jönsson. De gör det med en ära sedan sju år. Personalen tar hand om dig när du kommer och när du checkar ut, men lämnar dig ensam i skogen när du ska sova. Och ja, här finns allt från möss till älgar och ugglor utanför tältduken, men det är inte det minsta läskigt utan bara rofyllt på sätt som bara en skog kan vara. Detta är glamping i den högsta divisionen.

Adress: 
Östra NYRUP 303, Höör
Telefon: 
+46 76 139 87 64
Öppettider: