Moskva, Ryssland: 7 tips till Moskva
Ryssland

7 tips till Moskva

RES Moskvakorrespondent Kina Zeidler ger dig sju tips till Moskva inom uteliv, kultur, shopping och avkoppling i Rysslands huvudstad.

Hotell i Moskva
 

KULTUR:
Hippt kulturcentrum - Krasnaya Oktyabr
Från statliga och tungrodda konstsamlingar till hippa kulturcentrum i nerlagda sovjetfabriker — de senaste årens kulturella trend är tydlig. Nyaste tillskottet är den gamla Willy Wonkaliknande chokladfabriken Krasnaya Oktyabr (röda oktober) som än så länge erbjuder ett fotogalleri, cool miljö för reklam- och modeplåtningar, ett kafé och designshopen Russkaja Ulitsa. I en personligt inredd butik säljs ett urval från ryska designer som Arsenicum, Viva Vox och Leonid Alexeev. Ägarinnan är lite butter, men det får man liksom räkna med.Ryssarnas dämpade sinnelag verkar inte moderniseras i samma takt som de kulturella etablissemangen.
22/24 Ovchinnikovskaya naberezhnay

Nytt fotogalleri - Lumiere Brothers Center for Photography
Krasnaya Oktyabrs främsta dragplåster är det nyöppnade fotogalleriet Lumiere Brothers Center for Photography, vars mål är att ”ta arvet från ryska och sovjetiska fotografer på allvar”.
Boltonaya naberezhnay, hus 3
lumiere.ru


BAR:
Sommarens hit - Tommy D Lounge Bar
Hetaste baren i Moskva är just nu Tommy D Lounge Bar vid lyxshoppingstråket Tretyakovsky Proezd.
Publiken innefattar inte bara den ryska gräddan utan även unga hipsters, vilket gör en kul och ovanlig mix i den här staden. I den coolt inredda lokalen med originalfotografier av det rika och vackra folket syns Moskvas dito smaska sushi och röka hookah.
Tretyakovsky Proezd, hus 1

Bästa utsikten — Sky Lounge
Sommar i Moskva betyder avgaser och värmechock — perfekt med en klassiskt snygg skybar som dessutom stoltserar med en schyst sommarterrass, med andra ord. Sky Lounge ligger på 22:a våningen av den ryska vetenskapsakademin och borde tillfredsställa alla med intresse för radikal
sovjetarkitektur. Bistra vakter och seriös kalasjnikovkontroll i entrén.
Leninsky Prospekt 32A
skylounge.ru


SHOPPING:
Accessoarmecka — Vintage X
Moskvaborna visar fortfarande ett svalt intresse för coola retrobutiker, men på senare tid har något hänt. Accessoarmeckat Vintage X med smycken, väskor och sovjetiska modetidningar är ett kul exempel på en ny trend.
Ulitsa Zabelina 5 (håll utkik efter skylten Retro shop)

AVKOPPLING:
Moskvaklassiker - Sandunovskybadet
Bara entrén till anrika badhuset Sandunovsky Banya är så pampig att den är värd ett besök! Dra till
Sandunovsky med ett gäng kompisar (av samma kön) och boka in dig på kaffesumpsmassage och rispiskning utförd av babusjka i glödhet bastu. Njut av te med körsbärssylt i restaurangen efter avslappnande bad.
Ulitsa Neglinaya 14

FEST:
Coolaste partylokalen - Arma 17
För oss som tröttnat på halvnakna tjejer som dansar utmanade inför rika gubbar i kostym, blir Moskvas alternativa klubbscen tack och lov allt bättre. Klubben Arma 17 i Armazavod, Moskvas
hubb för stadens musik- och reklamscen, firar två år i år med grymma fester i stans coolaste partylokaler.
Nijniy Susalniy lane 5, hus 17
 

Publicerad: 2010-07-30