Moskva, Ryssland: 8 x tips i Moskva
Getty Images
Tips

8 x tips i Moskva

Få städer är så storslagna som Moskva, här samsas modernt liv med ryska traditioner och det finns gott om sevärdheter. Det finns också ett oändligt restaurangutbud samt ett varierat kulturutbud – och det bästa av allt, det är bara två timmar bort.

Lediga rum & priser i Moskva

Se & göra

Röda torget, Kreml och Vasilijkatedralen ett måste när man besöker Moskva. Men att besöka någon av stadens alla parker eller den stora marknaden Izmailovsky är också ett sätt att insupa Moskvas kultur. Marknaden i sig är verkligen en folkfest. Parkerna skiljer sig åt en aning så se till att besöka den park som intresserar dig mest.

Zaryadye Park

En helt ny designpark ”park of the future” som erbjuder annorlunda arkitektur och utsikt över staden.

Varvarka street

Gorky Park

En av de äldsta parkerna med nöjesfält och vintertid en skridskobana. 

Krymskiy val, 2

Kolomenskoye Park

Park och naturreservat med genuina ryska byggnader, den äldsta bevarade byggnaden är den enastående Himmelsfärdskyrkan. Området var ursprungligen tsarens egendom. 

Andropova Avenue, 39

Sanduny – rysk bastu

Behöver du värma upp dig efter en lång dag utomhus så bör du göra som lokalborna och besöka en klassisk rysk bastu. Sanduny är den största och mest populära banyan i Moskva och den här byggnaden lämnar ingen utan en shot vodka på restaurangen intill.

– Under vintern blir staden ett riktigt paradis, och om det blir för kallt rekommenderar jag dig att besöka någon av alla takbarer som erbjuder utsikt över staden, eller varför inte göra något ännu varmare besöka en rysk bastu, säger Elena Zaytseva, Marketing Executive Singapore Airlines Moscow.

Åk tunnelbana

Bästa färdmedlet i staden är tunnelbanan, som även den är en sevärdhet i sig. Moskvas tunnelbana började byggas på 1930-talet och är känd som det vackraste tunnelbanesystemet i världen. Den består av tolv linjer, flera av stationerna har slående arkitektur och är utsmyckade med konst och kristallkronor.

Mat & dryck

Moskva är känt för sina vackra byggnader, katedraler och kupoler och ett bra sätt att uppleva detta är att äta gott, eller ta en drink på några av stadens takbarer och restauranger.

Strelka

En bar med terras med en underbar utsikt över ”Kristus Frälsarens katedral” som är världens högsta ortodoxa katedral. 

Bersenevskaya embankment, 14/5

Ruski

Restaurangen ligger på 85:e våningen i en av stadens skyskrapor och erbjuder utsikt över hela Moskva. Restaurangen erbjuder traditionell rysk mat och detta är det perfekta stället för att avnjuta en drink medan man ser solnedgången. 

1st Krasnogvardeyskiy Prospect, 21

Cчастье на крыше (Shchastie na kryshe – eng. ‘Happiness on the roof’)

Ligger i centrala Moskva, denna mysiga restaurang har en öppen veranda på taket som erbjuder utsikt över en vacker kyrka med blå kupoler. 

Bolshoy Putinkovsky lane, 5, 3rd Floor.

Källa: Singapore Airlines

Publicerad: 2019-10-03