Schweiz

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Schweiz. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Schweiz

 • Schweiz
  Bildspel

  Svenskar som planerar en weekend eller en affärsresa till schweiziska Genève har nu möjligheten att checka in på det nyöppnade, fyrstjärniga hotellet Hotel.D, som ligger centralt beläget mitt emellan tågstationen och den ikoniska sjön.

 • Schweiz
  TV

  I ”klockornas klockland” Schweiz har man tillverkat klockor sedan 1600-talet. Vår ciceron Rickard Söderberg får denna gång vara med om något helt unikt – han tillverkar sin egen klocka.

 • Schweiz
  TV

  ”All you need is love Nusstorte” står det skrivet i staden Lenzerheide som är kända för detta bakverk, och vår ciceron Magdalena Forsberg har äran att få lära sig grunderna hemma hos den skrattglade Nusstorte-experten Petra.

 • Schweiz
  TV

  Vår ciceron Rickard Söderberg funderar på att beställa en flaska vin som är över hundra år gammal och kostar 100.000 kronor. Dessutom tar han en magisk ”cooking class” på stans bästa vegan-restaurang.

 • Schweiz
  Tips

  I sommar kommer en spännande festival för alla vinälskare där ute att äga rum i staden Vevey i Schweiz. Fête des Vignerons – "Festivalen för vinodlare" är en tre veckor lång vinfest.

 • Schweiz
  RES TV

  Under sommarhalvåret byts skidor ut mot spinnande cykelhjul, i alla fall i alperna där vår ciceron och Let's dance-aktuella Magdalena Forsberg trampar sig igenom cross country, cykelskytte och vidare ned för den läskigt branta downhillparken.

 • Schweiz
  RES TV

  En liten bit mörk choklad om dagen sägs minska risken för hjärtsjukdomar – men äter du för mycket på en gång kan du faktiskt dö. Här är fyra saker du inte visste om choklad.

 • Schweiz
  TV

  Snöra dojjorna och på med brillorna för solen bränner alltid till uppe i alperna –nästan 3 000 meter över havet och vår traskande ciceron Magdalena Forsberg får en ”käftsmäll” av hur vackert det är.

 • Schweiz
  TV

  Vår ciceron Rickard Söderberg provar på livet som ”chocolatière” och får både tillverka, men framför allt äta, världens godaste choklad i världens mest chokladälskande land – Schweiz.

 • Schweiz
  Hotell

  Det är nu 60 år sedan som Club Med öppnade sin första skidort i den schweiziska orten Leysin. Nu i december slog man upp dörrarna till sin senaste skapelse, Club Med Les Arcs Panorama, en satsning värd hundra miljoner euro i den bilfria skidorten Les Arcs 1 600.