Multitalangen Magdalena Forsberg har tagit sig upp i de schweiziska alperna, närmare bestämt till regionerna Arosa och Lenzerheide.
Här provar hon på hur man kan få adrenalinet att pumpa utan snö och skidor. Mountainbike på stiga, bana, nedför, uppför och utför – hon räds sannerligen inte höga hastigheter. Dessutom tar hon oss med på en enastående vacker bergsvandring med utsikt över topparna Rothorn, 2 857 meter över havet, och Piz Scalottas, 2 323 meter över havet och avslutar vandringen med ett besök på ruinen av 1200-talsslottet Belford Castle. Dessutom får hon lära sig hur man bakar den berömda nötkakan Nusstorte – som sedermera serveras i en glassdessert på den lokala Michelinrestaurangen.
Lediga hotellrum & priser i Lenzerheide
Lediga hotellrum & priser i Arosa
Biathlon Arena Lenzerheide
Här kan man utmana sig själv och sina vänner på motainbikskytte, som skidkytte fast med cykel istället för lagg. Det är kpappast förvånande att Magdalena har viss fallenhet för detta…
Voia da Bual 1, Lantsch/Lenz, Schweiz
biathlon-arena-lenzerheide.ch
Cross Country Cykling
Lenzerheide Bike Park
Voa Principala 37, Lenzerheide
arosalenzerheide.swiss/en/Region/Lenzerheide/Summer/Biking/Lenzerheide-Bikepark
Hotel Lenzerhorn
Trevligt fyrstjärnigt hotell där Magdalena Forsberg övernattar och äter birchermüsli till frukost. Ett traditionellt hotell med rejäla takbjälkar och mysig stämning.
Voa Principala 41, Vaz/Obervaz
Crest’ota
Bergsgasthaus och after-ski-stuga som ägs av vandringsguiden Andrea Pallipoppi. Bara öppen under vintersäsongen, 14 december till 4 april.
Dieschen Sura 7, Lenzerheide
crestota.ch
Scalottas Terroir
Den lokala Michelinrestaurangen där man bland annat serverar Petras nusstorte som glass.
Voa Principala 39, Lenzerheide, Schweiz
schweizerhof-lenzerheide.ch
Recept
Petras Nusstorte – nöttårta
Deg
300 gr Mjöl
100 gr Socker
150 gr Smör
1 ägg
Citronskal från en citron
En nypa salt
Kavla degen tunn och klä insodan av portionsformar. Gör även ett deglock till varje.
Fyllning
2,5 dl Grädde
250 gr Walnötter
50 gr Honung
250 gr Socker
80 ml vatten
Lägg fyllningen i varje form med deg. Lägg på deglocket.
Gräddas 50 min 175 grader