Genève, Schweiz: 4 anledningar att resa till Genève 2020
Getty Images
Tips

4 anledningar att resa till Genève 2020

Få städer i Europa kan jämföra sig med Genèves skönhet. Chokladtillverkning, gourmetrestauranger och en storslagen natur är bara några av anledningarna till att fler och fler hittar hit. Genève står också värd för en lång rad kulinariska, kulturella och konstnärliga events under 2020. Här är ett axplock av första halvårets höjdpunkter.

Lediga rum & priser i Genève

Kvällsöppet hos lokala gallerier

Den 19 mars och 14 maj är området Quartier des Bains särskilt livligt när det anordnas Nuit des Bains. Ett årligt öppet hus där alla gallerier och museer håller öppet för både lokalbor och besökare, med möjlighet att gå från galleri till galleri med ett glas vin eller en öl i handen. Evenemanget är populärt bland både affärsmän, studerande och konstentusiaster. Quartier des Bains huserar 15 olika, små gallerier med fokus på lokala konstnärer. Här ligger även det moderna konstmuseet MAMCO samt konsthallen Centre d'Art Contemporain Genève.

Öppet hus hos vinproducenter

Lördagen den 16 maj kan vinentusiaster smaka på lokala viner från regionens cirka 90 vinproducenter när de slår upp dörrarna för den årliga ”Open Cellars Day” som hålls för 33:e gången. Det mest natursköna alternativet att ta sig till vingårdarna är gå eller cykla, är, för att kunna njuta av miljöerna fullt ut. Det finns även möjlighet att ta sig dit med buss. Open Cellars Day anordnas årligen men många av vingårdarna är även öppna för besök året runt, och kan med fördel upplevas på en cykeltur, exempelvis med elcykel.

Gröna menyer

I juni sätter Geneve grönsaker på menyn när stadens restauranger för tredje året i rad firar Veggie Week. Under två veckor serverar utvalda restauranger särskilda vegetariska menyer, skapta av kreativa och talangfulla kockar. Konceptet involverar både restauranger på femstjärniga hotell och mindre, lokala restauranger där besökare kan smaka på vegetariska varianter av bland annat indisk, italiensk, fransk och japansk mat. 

Street Food Festival

I juli arrangeras Street Food Festival i den äldre delen av Geneve. Här kan lokalbor och besökare utforska ett stort urval av smakupplevelser från food trucks, restauranger, köpmän och lokala bönder, som över en helg samlas på gatan Promenade Saint-Antoine. 

Publicerad: 2020-01-08