RES TV

Rickard Söderberg: ”Alla är så vänliga i Genève”

Oct 03, 2018

Genève tog RES TV:s programledare Rickard Söderberg med storm (och tvärt om förmodar vi) så därför har vi förhört oss om vad han egentligen tyckte, så här i efterhand.


Hej Rickard! Berätta om Genève – vad var din personliga upplevelse av staden?

– Det var som att gå in i en snöglob och skaka, plötsligt var man omgiven av fantastiska platser man nog bara trodde man skulle se just i snöglober i en souvenirbutik. Men plötsligt stod jag där vid världens högsta fontän, världens största klocka och världens läskigaste kyrktorn.

Var det något som överraskade dig?

– Alla vi mötte var så otroligt vänliga, men det överraskade mej nog inte riktigt, för det hade jag hört innan att de skulle vara. Och den mest omtumlande upplevelsen som jag kommer att bära med mig är att stå utanför FN:s högkvarter, som ju ligger mitt i stan, där skrivs verkligen världens fredshistoria.

Hur mycket choklad innehöll din resväska på hemvägen?

– Min resväska innehöll en del choklad – men den mesta var redan i min mage, haha. Att uppleva hantverket hos chocolatiererna var otroligt inspirerande. Och gott. 

Har du börjat odla ett klockintresse efter resan?

– Om jag skulle bygga en klocka till så skulle jag förmodligen aldrig någonsin mer veta vad klockan var. Det var en total utmaning att med mina grova fingrar och dåliga tålamod bygga ett sådant ur, men det var väldigt kul och jag är grymt nöjd med resultatet. Nu ska jag bara se vilket kugghjul det är som kopplar in wifi till den...

Har du något smaskigt skvaller som hände när kamerorna inte var på?

– Åh, jag önskade att jag hade det, men kamerorna var på i princip hela tiden, vid varje nytt gathörn man gick runt fanns det något nytt och underbart att filma. Däremot kan jag avslöja att vi inte lyckades äta hela den stora chokladgrytan, trots att hela teamet ställde upp och verkligen försökte.

 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

6 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sex hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!