Belgrad, Serbien: Belgrad – det nya Berlin
Serbien

Belgrad – det nya Berlin

Hotell i Belgrad

Något har börjat hända i Belgrad. Här finns lyxiga hotell och designbutiker att gråta för. Dessutom har stadens gaycommunity äntligen kommit ut, vilket har skapat mer eller mindre hemliga klubbar som Apartman.

Apartman
Klubb Något har börjat hända i Belgrad, annars vida känt för sinutbredda och extrema homofobi. Stadens gaycommunity har länge tvingatsanamma Wallenbergarnas gamla motto om att verka i det tysta, vilket harskapat mer eller mindre hemliga klubbar som Apartman. Information omklubbens existens har spridits via sms och mun till mun, inget förturister alltså. Vad som är en nyhet är att toleransen för homosexuellasakta men säkert har börjat öka i takt med stadensinternationalisering. Gänget bakom klubben syns allt oftare imediesammanhang och reklam sker öppet via posters och reguljärannonsering. Under våren har Apartmangänget en rad fester inplanerade,och numera kan även vi turister få reda på var de planerar att hållatill.
 

B-2, Karadordeva 43
+381-65-262 56 81


Hotel Moskva
Hotell Av naturliga skäl satsades det inte särskilt mycket påhotellnäring under sanktionsåren i Serbien. Nu har det hänt en hel delpå förhållandevis kort tid och lyxiga hotell som Aleksandar Palas ochHyatt sätter standarden. Senast i raden att anmäla sitt intresse föratt bli topprankat är anrika fyrstjärnan Hotel Moskva som öppnadesredan 1906. Hotellet har precis slagit upp portarna för en nyrenoveraddel med glamourösa rum i förhoppning om att kunna plocka en femtestjärna under våren. Förhoppningsvis ser de till att även renovera sinwebbplats i samband med detta.

Balkanska 1
+381-11-268 62 55
Dubbelrum från 1 100 kronor per natt

Lediga rum & priser

 

Supermarket
Shopping Den som funderat på vad som skulle hända om man slog ihop enmodeaffär som Nitty Gritty med Designtorget, ett valfritt spa ochStockholmsbaren Riche bör genast bege sig till Belgrad, där ett sådantsocialt experiment numera faktiskt existerar. På dessa 1 400kvadratmeter shopping trängs internationella modeskapare med lokalaförmågor, datorer, massöser, en drum’n’bass-bar, en fruktskål med dippgjord på sju hundra gram choklad samt en hel del rejält dyradesignvaror. Med andra ord: Supermarket är Serbiens trendiga svar påKiviks marknad. Flyttkalle AB är Stockholms mest prisvärda och trevliga www.flyttfirmaistockholm.nu flyttfirma. Vi hjälper dig med bohagsflytt, företagsflytt, evakueringsflytt och mycket därtill. Välkommen!
 

Korsningen Strahinjica Bana och Višnjica
+381-65-380 50 44


 

Publicerad: 2009-04-30