Slopade restriktioner sätter fart på bokningarna – hit vill svenskarna resa
Nyhet

Slopade restriktioner sätter fart på bokningarna – hit vill svenskarna resa

För första gången sedan pandemin började är nu försäljningen av vinterresor inom Europa på normala nivåer. Beslutet i förra veckan om att Sverige snart kommer att gå in i fas fyra av återöppnandet har satt rejäl fart på resebokningarna. Här följer de mest populära destinationerna bland svenskarna just nu, enligt statistik från TUI. 

– Förra veckans positiva besked har satt rejäl fart på bokningarna hos oss och vi kan konstatera att vi är tillbaka på samma nivåer för vinterresor inom Europa som innan pandemin, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.
Den ökade efterfrågan har gjort att TUI har ökat antalet resor till höstlovet. Försäljningen av resor inom Europa för vintern är för första gången på samma nivåer som innan pandemin (2019) och föregående vecka har försäljningen fördubblats gentemot veckan innan.

– Det är många som är sugna på att resa igen. Att många nu är vaccinerade och därmed slipper coronatest, karantän och andra restriktioner gör att många väljer att förlänga sommaren genom att resa utomlands redan i höst. Det är enkelt att resa igen.

Här är de fem mest bokade resmålen just nu

1 Gran Canaria

2 Cypern

3 Grekland

4 Teneriffa

5 Lanzarote

Publicerad: 2021-09-21