Spanien: Åk på en aktiv höstsemester på Balearerna
Tips

Åk på en aktiv höstsemester på Balearerna

Balearerna är ett populärt resmål bland många frilufts- och sportintresserade. Hösten är en idealisk årstid för den som vill uppleva Balearernas vackra landskap till fots, på två hjul eller på en av de världsberömda golfbanorna. Här är några av de aktiviteter man inte bör missa om man besöker ögruppen under höstsäsongen.

Balearernas vackra ö-landskap kan med fördel upptäckas till fots längs öarnas många vandringsleder. Här kan man utforska slätter och landskap mellan hav och berg, liksom njuta av stillheten och naturen i mer okända områden. Går resan till Menorca får man inte missa att vandra längs rutten Camí de Cavalls, som betyder hästväg. Leden är 185 km lång och sträcker sig runt hela ön. Längs rutten passerar man öde stränder, orörd natur och vackra landskap, och längs en stor del av sträckan har man panoramautsikt över Medelhavet. Rutten är uppdelad i 20 etapper och börjar officiellt i Menorcas huvudstad Mahón.

På Ibiza finns förutom klippor, sandstränder och charmiga små byar, även fina cykelleder. Totalt finns mer än 20 markerade rutter som går både genom bergig och flack terräng. Det finns bland annat en rutt som sträcker sig längs hamnen i Ibiza stad. Det är en 13 km lång sträcka som är både flack och lugn så att hela familjen kan vara med. Från hamnen i Ibiza fortsätter rutten till den vackra havsbukten Talamanca, här passar det perfekt att ta en paus och njuta av ett dopp i Medelhavet.

För golfintresserade finns även flera världsberömda golfbanor och faciliteter att utforska på Mallorca. Oavsett om man är nybörjare eller en mer erfaren spelare erbjuder Mallorca ett stort urval av möjligheter. Mallorca är en av de regioner i Europa som har flest golfbanor per kvadratmeter. Totalt finns det 23 banor på hela ön, vilket har gjort Mallorca till ett populärt resmål bland golfspelare frånhela världen. Det finns också fina banor på Menorca och Ibiza.

Läs vår reseguide till Palma, Mallorca HÄR.

Läs vår reseguide till Ibiza HÄR.

Publicerad: 2022-09-12