Andalusien, Spanien: Världens dyraste julgran?
Pressbild
Tips

Världens dyraste julgran?

Att uppskatta vilken som är världens dyraste julgran kan vara svårt. Men julgranen i hotellobbyn på Kempinski Hotel Bahia i Marbella tar nog hem priset. Granen är pyntad till ett värde av motsvarande 148 miljoner kronor.

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser

Den dyra granen står lite märkligt placerad intill baren i hotellobbyn på det 5-stjärniga hotellet, öppen för alla att beskåda. Kempinski Hotels grundades 1897 och är Europas äldsta lyxhotellgrupp med 80 femstjärniga hotell jorden runt. Så att granen återfinns just här är kanske inte så konstigt. 

Den är formgiven av den erkända brittiska designern Debbie Wingham och kulorna är gjorda av bland annat 24-karats guld och diamantdamm. 

Kreationen innehåller också rosa diamanter (3 karat), safirer (4 karat), ovala röda diamanter, svarta och vita diamanter samt ett urval av mästerligt förfinade smycken från märken som Bulgari, Cartier, Van Cleef & Arpels och Chanel.

Det är inte första gången som Debbie Wingham designar dyra skapelser. 37-åringen har gjort sig känd genom att göra världens dyraste kläder och tårtor med sin nisch med ädelstenar och guld. Hennes dyraste skapelse hittills är den tårta hon skapade åt en kund i Dubai vars dotter skulle gifta sig. Bröllopstårtan pryddes med alla smycken dottern skulle få i bröllopspresent – till ett sammanlagt värde om över 600 miljoner kronor. Tårtan vägde 450 kilo och tog 1 100 arbetstimmar att färdigställa. 

 

Publicerad: 2019-12-10