Barcelona, Spanien: 5 tips i favoriten Barcelona
Tips

5 tips i favoriten Barcelona

Barcelona är ett europeiskt designcentrum och ett kaxigt kulturmecka med en svårslagen restaurang- och barscen. Här tipsar vår Barcelona-korre om lite av varje i staden.

Text: Ida Mogren & Sofia Sundström

Flax & Kale

Flax & Kale är en restaurangkedja, juicemakare och föreläsare. Deras koncept bygger på 80% plantbaserade råvaror och bra näringsvärden utan att göra avkall på smaken. Många av deras kunder är framstående näringsexperter och hälsofrämjare av alla dess slag och rätterna på menyn är antingen vegetariska, veganska eller skapade med fet fisk. Utöver välbalanserade måltider är Flax & Kale lokal väldigt vacker och de har dessutom en stor takterrass för de soliga vår- eller sommardagarna. En perfekt plats för dagens alla måltiden och extra fin restaurang för er veganer eller vegetarianer.

Carrer dels Tellers 74b

teresacarles.com

Galeria Cosmo

Galería Cosmo är ett kafé och galleri med modern konst, som organiserar allt från konserter, marknader och kurser. Lokalen är vacker och är högt i tak med en eklektisk blandning av nya och vintagemöbler. Detta är en populär mötesplats för både småbarnsfamiljer vars barn leker på gågatan utanför medan föräldrarna dricker en kaffe, studenter från det närliggande universitetet samt konstnärer som hittat dit för att inspireras eller fått möjligheten att ställa ut på Cosmo. Atmosfären är inbjudande och avslappnad, likaså är det gastronomiska utbudet: här hittar du allt från nypressade juicer, bakelser & bullar, mackor, guacamole och manchego-ost. Detta är en perfekt plats för frukost, lunch eller fika.

Carrer d'Enric Granados 3

galeriacosmo.com

La Llama store

La llama är en humor- och bokaffär situerad i det trendiga området Sant Antoni. Här hittar du allt från de senaste serieböckerna, noveller och andra texter från de mest obskyra eller populära förlagen i Barcelona just nu. Förutom detta finns det välsorterat utbud av lektyr på engelska och diverse humorprylar. Längst in i butiken finns också ett litet galleri där det alltid visas konst eller ställs till med autografskrivning. La Llama är värt ett besök för dig som vill sätta dig in i den lokala humorn eller köpa med dig en lite annorlunda souvenir hem.

Carrer de Villarroel 34

lallamastore.com

Vinus Brindis

Vinus Brindis, i området Sarria- San Gervasi, är en välsorterad vinbutik och vinbar med ett noggrant urval av lokala och internationella viner av högsta klass. Fokusen ligger på naturviner samt viner av mindre producenter. Här hittar du de mest okända pärlorna och vinägaren själv säljer dessutom sitt eget vin i en produktion som är så liten som sexhundra flaskor stor. I deras intima bar kan du dessutom prova många av dessa viner per glas, i baren serverar de också ett flertal kalla tapas, ost och charkuteriprodukter. Ett perfekt stopp för vinfantasten.

Carrer Calaf 46

vinusbrindis.com

ADNgaleria

Galleriet ADN är inte bara ett galleri utan de är också konsthandlare. Deras mål är att visa upp och sprida nuvarande konstnärliga trender. Här blandas större mer välkända namn med unga lokala stjärnskott, men det du alltid kan räkna med är att bli överraskad, både av den stora bredden av utbudet av konstnärer. Med andra ord är inte en utsällning den andra lik. För dig som är intresserad av modern konst och och om du dessutom har en plånbok vars storlek låter dig köpa med dig något hem- är ADNgaleria definitivt värt ett besök.

Carrer Enric Granados 49

adngaleria.com

Du hittar vår stora reseguide till Barcelona här.

Publicerad: 2019-05-14