Barcelona, Spanien: Barcelonas bästa ställen just nu
Hotellet Brumell har ett gott rykte som sträcker sig långt över sina tre stjärnor.
Cityguide

Barcelonas bästa ställen just nu

RES Barcelonabloggare Ida Mogren tipsar om Barcelonas bästa ställen just nu. Från en hemlig bar som gömmer sig bakom ett kylskåp till vandring i lummig natur. 

Boende

Hotel Brummell
– Modernt boutiquehotell
Det lilla boutiquehotellet Brummell har sedan de slog upp portarna under 2015 skapat sig ett gott rykte som sträcker sig långt över sina tre stjärnor. Hotellet, som ligger i det grönskade och centrala men ändå turistfria, området Poble Sec, beskriver sin inredning ”naturlig men modern, kaotisk men lugn, avslappnad men urban, gammal men modern”. Hotellets restaurang Social Box har gjort sig känt för sina fantastiska bruncher. Här finns även en pool, men bokar man en av de två penthousesviterna får man privata små utomhusbadkar på balkongen. Ett bra alternativ för den som vill leva i lyx utan att spendera allt för mycket pengar på boendet.
Nou de la Rambla 174
Lediga rum & priser

Se & Göra

Collserola
– Dagsutflykt med vandring i naturpark
När man turistar i Barcelona missar man lätt de många naturupplevelser som staden och dess närliggande områden har att erbjuda. Utöver berget Montserrat och vinregionen Penedés är naturparken Collserola utmärkt för en dagsutflykt. Denna lummiga naturpark belägen i bergen runt landmärket Tibidabo ligger cirka tjugo minuters resa med pendeltåget med linje S2, från centrala Barcelona. Här hittar du en mängd vandringsleder och i informationscentret, nära pendeltågsstationen. Det finns också en enklare restaurang.
Carretera de l'Església 92
parcnaturalcollserola.cat

Mat & Dryck

El Chigre 1769
– Asturianska och katalanska smaker
I skrivande stund har El Chrigre 1769 enbart varit öppet i knappt en vecka men redan lyckats fylla lokalen till bredden varje dag. Denna livliga restaurang med avslappnad stämning är en fusionbar, hälften asturiansk ciderbar och hälften katalansk vermouthbar. I denna väldesignade miljö äter du fantastiska tapas gjorda på dessa regioners typiska råvaror. El Chigre passar bra både till lunch och middag, men är även ett fantastiskt alternativ för dig som vill ta något litet på för- eller eftermiddagen.
Carrer dels Sombrerers 7
facebook.com/ElChigreBarcelona

Paradiso
– Hemlig bar i världsklass
Denna lilla take away-restaurang, som säljer mackor med hemrökt pastrami eller makrill fungerar som en front för den dolda pärlan Paradiso. Bakom lönndörren, maskerad som ett gammalt kylskåp, kastas du in i en helt annan värld. Paradiso är en speakeasybar som både känns modern och tidslös. I lokalen spelas elektronisk musik, drinkarna är experimentella både i smak och servering men miljön, belysningen och andan i lokalen andas tidigt nittonhundratal. En väl gömd pärla i staden.
Carrer Rera Palau 4
paradiso.cat

Shopping

Vivinos
– Stort utbud och spontan vinprovning
I hjärtat av el Born, på den vinbutikstäta gatan Canvis Nous, har den kunniga sommelieren Vivian Tavares öppnat vinbutiken och vinprovningslokalen Vivinos. Här är man expert på spanska viner och delar gärna med sig av sin kunskap till de många internationella kunderna som besöker butiken. Du kan dessutom, utan förvarning, besöka Vivinos för en så kallad expressvinprovning: en kul och lärorik aktivitet för dig som vill lära dig mer om spanskt vin. Dessutom går det att beställa med dig viner hem till Sverige, om resväskan redan är full. Ett måste för vinfrälsta.
Carrer dels Canvis Nous 10
vivinos.com

Cafés el Magnífico
– Kafferosteri och kafé
I Barcelona finns det många bra kaféer och kaffebarer och även på den sunkigaste baren brukar kaffet smaka bra. Däremot är baristakulturen och hipsterkaffet en relativt ny trend och något som ofta saknas på dessa trendiga kaffeställen är laktosfri mjölk samt schysta kaffebönor att köpa med sig hem. Cafés el Magnifico, som grundades 1919, är långt ifrån trendigt, men levererar definitivt stans bästa kaffe – med ett stort utbud av alternativmjölk – gjort av stans vassaste och otrendigaste baristor. Dessutom kan du köpa med dig kaffebönor hem direkt från Magníficos egna rosteri.
Carrer de l'Argenteria 64
Carrer de Grunyí 10
cafeselmagnifico.com

Se fler hotell i Barcelona!

För fler tips: spana in Idas Barcelona-blogg eller RES stora guide till staden. 

 

Publicerad: 2017-04-24