Barcelona, Spanien: Coola Sir-hotels öppnar i Barcelona
Nyhet

Coola Sir-hotels öppnar i Barcelona

Barcelona är en av Europas mest levande städer med en svårslagen restaurangscen, trendiga hotell och en strand mitt i staden. Nu landar även hotellgruppen Sir Hotels i staden med deras nya coola hotell Sir Victor. 

Text: Sofia Sundström

Sir Victor är det sjätte hotellet i den Amsterdambaserade hotellkedjan och öppnar i Barcelona i juni. Boutiquehotellet har inspirerats av staden själv och huserar 91 rum i samma byggnad som en gång i tiden var hem till stadens första design-hotell, OMM. Här finns bland annat en takterrass med utsikt över hela Barcelona, en lounge, bar och restaurang i en ny tolkning av den prisbelönta köttrestaurangen Mr. Porter och en studio som frontar lokala kreatörers arbete på bottenvåningen.  

– Vi är i en process att ge liv i ett gammalt landmärke i en av Barcelonas mest prominenta byggnader. Vår vision är att skapa ett hotell som speglar staden och de lokalas sätt att leva, samtidigt som vi även skapar något nytt och spännande. Byggnaden kommer att fronta en variation av utrymmen där våra gäster kan välja att sakta ner och slappna av, eller har roligt när det känner för det, säger Liran Wizman, grundare och ägare av Sir Hotels. 

Hotellets namn kommer från den katalanska författaren Caterina Albert som vart den första kvinnan att bli erkänd i katalansk historia, med sitt pseudonym Victor Català. I dag är Caterina en symbol för jämställdhet mellan män och kvinnor och ett helt bibliotek är dedikerat åt henne i hotellet.  

Ett dubbelrum här går från cirka 2 300 kronor per natt.

Carrer del Rosselló 265

sirhotels.com

Publicerad: 2019-03-21