Barcelona, Spanien: Fem coola ställen i Barcelona du inte får missa
Handplockade tips

Fem coola ställen i Barcelona du inte får missa

Välkommen till RES reseguide till Barcelona. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Barcelona. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

Barcelona är ett europeiskt designcentrum och ett kaxigt kulturmecka – lägg till en playa mitt i stan och du får en metropol som både är storslagen och svårslagen. Ta en vecka i Europas mest levande storstäder, även (eller framförallt) kvällstid; till restaurangerna går man till sent och klubbarna håller öppet fram till gryning. Barerna tycks alltid verka fullsatta, även på söndagar, trots att folk ska upp och jobba dagen efter. Här kommer tipsen du inte får missa att besöka när du är i staden. 

1. Grand Hotel Central Barcelona

Ett riktigt stiligt hotell i närheten av marknaden Mercato di Santa Caterina. Grand Central är modern pampighet när den är som bäst, även om rummen är relativt spartanskt inredda. Takpoolen med utsikter över stadens takåsar är fantastisk.

Boka in mig nu!

Se andra hotell i Barcelona 

2. PRIMITIU

Butiken Primitiu drivs av designern Silvia Garcia Presas som säljer hantverk inköpta på sina resor runt om i världen. Dessa handgjorda och unika hantverk i god kvalitet kommer från avlägsna platser i världen, bland annat från Brasilien, Iran och Peru men också från närmare platser som Andalucien, Frankrike och Marocko. Förutom Silvias öga för vackra ting beskriver hon också vikten av att sätta rättvisa priser så hon kan ge hantverkarna en god betalning för sitt arbete. Bland Primitius utbud hittar du allt från fat, mattor, väskor och smycken. 

Hitta hit 

3. Casa Atlântica

Tradition, känslor, respekt för miljön, hållbarhet, hantverk och design är grundpelarna i Casa Atlânticas utbud. Deras föremål kommer från

byar i Galicien och Portugal och bland dessa hittar vi keramik, korg eller trä. Hantverken är skapade för hand och utan brådska. Varje objekt i butiken berättar små historier som hänvisar till nutiden medan de förevigar det förflutna. I butiken hittar du keramik, möblemang och annan inredningsdesign.

Hitta hit

4. Cloud Street

Bageriet Cloud street är ett litet undangömt bageri i Eixample Esquerra-området, beläget precis bredvid universitetssjukhuset. Ur den är 90 år gamla restaurerade vedugnen kommer läckra bröd och bakverk av alla dess slag. Här hittar du allt från surdegsbröd, katalanskt lantbröd, franska croissanter, brittiska scones & svenska kanelbullar. Alla bakverk är gjorda på ekologiska råvaror och de serverar också gott kaffe. ⠀

Hitta hit 

5. Caixa Forum

Caixa Forum är ett mästerverk inom den industriella modernisme catala, alltså katalansk art nouveau. Denna garn- och textilfabrik vid foten av berget Montjuic designades av arkitekten Puig i Cadafalch och är idag ett museum som huserar en bred repertoar av konstuttryck. Förutom den vackra byggnaden som i sig är värt ett besök finns även en väggmålning av konstnären Sol LeWitt på innergården. Förutom den permanenta samlingen av samtida konst finns det tre imponerande utrymmen för tillfälliga utställningar - ofta är de bland de mest intressanta utställningarna i stan. 

Hitta hit 

158 ytterligare handplockade tips för Barcelona 

Publicerad: 2021-07-14