Barcelona, Spanien: Hett i Barcelona: La Barra
Korrens tips

Hett i Barcelona: La Barra

Var ska man bo, äta och dricka i vackra Barcelona? RES Barcelona-korre Ida Mogren ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är den nyöppade skaldjursrestaurangen La Barra. 

Äntligen har årets mest efterlängtade och omtalade restaurang denna vecka slagit upp portarna på nytt, självklart talar jag om Carles Abellan-signerade La Barra. När det stod klart att de fått sin första michelinstjärna för 2019, stängde man på vågat vis. direkt ner restaurangen, då huserad i en mindre lokal på Barcelonetas strandpromenad, för att öppna på nytt och stort i det emblematiska Hotell W. På La Barra, som betyder bar på spanska, äter kunden vid långa barer som går genom restaurangen, fokuset ligger på pinnfärsk fisk och skaldjur tillagat på spännande vis och med extrem detaljrikhet.

På La Barra presenterar kocken maten direkt till kunden och restauranger jobbar med japanska robata-grillar placerade direkt på borden. Missa inte den rökta makrillen, friterat ostron eller restaurangens perfekt tillagade bläckfisk. Här serveras alla rätter i tapasform för att dela, och för att bli mätt behövs cirka tre rätter per person. Detta är en fartfylld matupplevelse för alla sinnen. 

http://www.carlesabellan.com/mis-restaurantes/la-barra/

Publicerad: 2019-06-07