Barcelona, Spanien: Hett i Barcelona: Sónar
Korrens tips

Hett i Barcelona: Sónar

Var ska man bo, äta och dricka i vackra Barcelona? RES Barcelona-korre Ida Mogren ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är musikfestivalen Sónar.

Lediga rum & priser i Barcelona

På torsdag kickar Barcelonas största, och även en av världens med creddiga musikfestivaler för elektronisk- och dansmusik, av stapeln för tjugosjätte året i Barcelona. Sónar grundades år 1994 och är ett banbrytande kulturevenemang med ett unikt format och innehåll. Festivalen har kommit att bli en ledande referens inom musikvärlden, mycket tack vare dess öga för detalj när det kommer till kuration, men ändå lekfullhet, avantgarde och ett experimenterande med nya trender inom dans och elektronisk musik.

Festivalen är uppdelad i två delar med två separata festivalområden: en dagsfestival, Sónar Day, med mindre obskyra och up-and-coming artister och musikaliska experiment och Sonar Night, där några av de största artisterna inom elektronisk musik idag delar på en rad större scener fullproppade av dansande människor natten lång.

https://sonar.es/

Läs sen stora reseguiden till Barcelona här.

Publicerad: 2019-07-17