Barcelona, Spanien: Hett i Barcelona: Van Van Market
Korrens tips

Hett i Barcelona: Van Van Market

Var ska man bo, äta och dricka i vackra Barcelona? RES Barcelona-korre Ida Mogren driver sedan åtta år tillbaka rese- och eventbyrån When In Barcelona och här ger hon sina bästa tips och de senaste trenderna i den katalanska storstaden. 

Lediga rum & priser i Barcelona

Van Van Market, är ett marknadskonceptet som blandar gatumat med hautecousine-kök samt kulturella initiativ såsom konserter, workshops och olika aktiviteter, denna gång, med latinamerikanst kultur i fokus. På gastro-sidan i pop-up-format hittar ni den mexikanska restaurangen Oaxaca, Nikkei 103 med japansk-peruansk fusion och Mextizo med en överraskande latinamerikansk-medelhavsmix.

Utöver dessa lyxigare alternativ finns det gott om foodtrucks såsom  venezuelanska konceptet Ïnta med exceptionella arepas, Dos Boludos med deras otroliga 'carne asada', och Warike som serverar peruansk gatumat. Utöver det breda utbudet av mat är marknaden fylld av andra produkter samt underhållning. När det gäller den musikaliska underhållningen, så är listan på live-spelningar fantastisk med indiepop från Joan Miquel Oliver, punkrock med bandet La Plata från Valencia och folk från barndet Mavica. Marknaden går av stapeln under 8-9 november i ölfabriken Estrella Damm. 

https://www.vanvanmarket.com

Läs den stora reseguiden till Barcelona HÄR.

Publicerad: 2019-11-08