Barcelona, Spanien: Veganvänligt i Barcelona
Tips

Veganvänligt i Barcelona

Att vara på resande fot och ändå hitta bra restauranger som erbjuder veganska alternativ kan ibland vara en utmaning. Här är sju tips på grymma veganska pärlor i Barcelona.

Text: Sofia Sundström

The Green spot

En restaurang som höjer förväntningarna med sitt imponerande första intryck. Den ägs av gruppen En Compania de Lobos som har ett flertal restauranger i Barcelona och Madrid och samtliga levererar alltid bra mat och en fingerkänsla för inredning – The Green Spot är inget undantag. Rymlig och snyggt inredd lokal och matupplevelsen är innovativ och rent utsagt ett konstverk på tallriken.

Carrer de la Reina Cristina 12

encompaniadelobos.com

Vegetart

Här är det endast take-away som gäller. Ett litet hål i väggen som är ett perfekt ställe att ta sin lunch från och sätta sig på någon mysig plats i närområdet. Här serveras katalansk mat såväl som förrätter, sallader, rullar och bakelser för ett sött avslut.  Menyn brukar dock skifta från dag till dag, så ingen upplevelse är densamma.

Carrer de Torrent de l’Olla 138

Roots & Rolls

För den som älskar sushi är det här ett mecka som måste testas när man är i Barcelona. Roots & Rolls serverar plantbaserad asiatisk mat och sushin är riktigt god och välgjord. Glöm inte att testa deras blomkålspopkorn också, du kommer inte att ångra det.

Carrer de la Diputació

rootsandrolls.com

Petit Brot

Ett litet och mysigt ställe som serverar vegansk råkost. Det drivs av ett par som är råkost veganer och som ger detta ställe all sin kärlek och lite till. Här är väggarna giftfria, alla mat- och drinkbehållare redo att komposteras och deras egna groddar växer glatt på fönsterbrädorna. Här finns allt nyttigt och gott du kan tänka dig – juicer, veteshots, fermenterade alternativ, sallader och så mycket mer.

Carrer del Dr. Dou 10

petitbrot.com

Gallo Santo

En mexikansk restaurang som serverar 100 procent veganska rätter som till exempel tacos, nachos och burritos med klockrena smakkombinationer. Ett plus för det breda sortimentet av alkoholfria drinkar, men för den som vill ha med alkohol finns detta också att beställa. Restaurangen är snygg med mexikanska inslag och en klar kärlek till trä då det är det dominerande materialet i lokalen.

Carrer del Torrent de l’Olla 64

Alive

Restaurangen ligger en bit bort från stadskärnan vilket kan avskräcka en del. Men det är en riktigt bra restaurang och är värd en mindre promenad. Lokalen är snygg och ljus och det serveras modern spansk mat. Ett prisvärt ställe med generösa portioner och familjär personal.

Travessera de les Corts 180

Teresa Carles

Dels vegansk, dels vegetarisk, men fortfarande värd att nämna då Teresa Carles har spelat en stor roll för den gröna rörelsen i Barcelona. Det är den första restaurangen av flera i Barcelona som kocken Teresa Carles öppnade, och som sagt bär namnet på kocken själv. Här kan du i en mysig och ombonad lokal njuta av den innovativa maten som skiftar beroende på säsong. Det är vällagat och ibland kan inte ens köttälskaren avgöra om det är kött eller inte på tallriken – vilket det självfallet aldrig är på Teresa Carles.

Carrer Jovenallos 2

teresacarles.com

Du hittar vår stora reseguide till Barcelona här

Publicerad: 2019-04-12