Spanien: Bästa coronasäkra hotellen på Mallorca
Mallorca är svenskarnas favorit när det kommer till weekendresor.
Handplockade tips

Bästa coronasäkra hotellen på Mallorca

Vi är många som vill komma ut och resa just nu, men vi vill såklart också resa säkert. RES har kollat upp hotellen på Mallorca - här är tre olika sätt att välja tryggt boende på din favorit-ö.

- Satsa på ett hotell med en öppen och luftig inne- och utemiljö utan mycket trängsel, med detaljerade säkerhetsrutiner, erfaren personal och smart frukost utan buffé där du ändå har många val. Bästa valet: Portixol Hotel, Palma. 

- Välj ett litet, vackert inrett och centralt placerat lägenhetshotell där du enkelt kan ta dig dit du vill eller bara njuta av dina egna rum och takterrass utan att möta andra mer än du önskar. Bästa valet: Ocho Suites & Kitchen, Palma. 

- Checka in på ett lantligt beläget resort-hotell med generösa ytor, fantastisk mat och avslappnande aktiviteter där du kan njuta hela din vistelse utan onödiga resor och folksamlingar. Bästa valet: Cal Reiet, Santanyi.

Ocho Suites & Kitchen

Johan och Maria Eklund har framgångsrikt drivit de svenska herrgårds-hotellen Görvälns Slott och Hufvudsta Gård under flera år. När de valde en andra bas för familjen på Mallorca tog det inte lång tid innan de blev sugna på att även skapa ett hotell här. Efter en omfattande renovering av ett gammalt hus i Palmas medeltida stadsdel La Lonja öppnades Ocho Suites & Kitchen hösten 2019 med en utsökt inredd bar/restaurang på bottenvåningen. Resten av huset erbjuder sju smakfulla lägenhets-sviter med fullt utrustade kök och påkostade sköna sängar. Från tak-loungen högst upp har hotellets gäster en egen privat oas. 

Boka in mig här.

Portixol Hotel y Restaurante

Paret Landström öppnade Mallorcas första design-hotell 1999. Sedan dess har man lyckats skapa en unik upplevelse för boende och matgäster som både känns anrik och fräsch. Temat är marint och rummens coola interiörer och komfortabla sängar kombineras med en luftig lobby/restaurang och en avslappnad pool-terrass, alldeles intill havet. Menyn innehåller Portixols klassiker och är vällagad men skulle kanske må bra av lite nytänk. Vinlistan bjuder på flera fina överraskningar. En plats många gärna återvänder till och vi förstår varför.

Boka in mig här

Cal Reiet Holistic Retreat

Nära öns sydöstra hörn göms detta typiska mallorkinska lantgods bakom höga buskar och vajande palmträd. Här släpper du omedelbart vardagens bekymmer, oavsett om du deltar i någon av de wellness-klasser som erbjuds eller bara slappar vid poolen och njuter av den fantastiska veganska maten. Rummen är ljusa och inredda i mjuka naturmaterial, allt för att du ska kunna sjunka in i en behaglig vila. Centrum i den lilla staden Santanyi är bara några minuters promenad bort, så du hittar snabbt andra upplevelser när lusten faller på.

Boka in mig här

Och här är RES totala guide till Mallorca med 100 handplockade tips.

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program.

Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld.

Publicerad: 2020-08-10