Ibiza, Spanien: 3 x hotell på Ibiza
Bildspel

3 x hotell på Ibiza

Den vackra Medelhavsön Ibiza har en lång historia av turism och flera av oss håller den spanska ön som en av våra favoriter. Här öppnar hela tiden nya designhotell, boutiquehotell och lyxhotell. Här är tre hotell som vi vill checka in på nu. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser på Ibiza

Can Sastre

Lediga rum & priser

Boutiquehotellet Can Sastre ligger avskiljt, mitt på ön utanför byn Santa Gertrudis. Hotellet beskriver sig själva som "agriturismo", en kombination av orden jordbruk och turism, men på det fyrastjärniga hotellet är det snarare en lantlig lyx som gäller. Ordet syftar kanske mer på att det erbjuds närproducerad och organisk mat samt produkter här. Det holländska paret Bibi och Ray köpte och renoverade byggnaden förra sommaren och har behållt flera detaljer från den gamla byggnaden. Bland annat vitkalkade väggar och tegelstensdetaljer. Inredningen är i övrigt enkel med ljusa sängkläder och sängar i en kraftig trästomme. Ett dubbelrum kostar från cirka 1600 kronor per natt. 

Atzaro

Lediga rum & priser

Byggnaden som hotell Atzaro huserar i byggdes redan på 1700-talet. Hotellet slog först upp dörrarna 2004 och enligt dem själva var de först med fenomenet "agriturismo" på ön. Här finns 24 rum, en restaurang, en bar, en stor pool samt en vacker trädgård och ett spaområde. Till en början var hotellet Asieninspirerat men under de senaste fyra åren har hotellet renoverats och fått en ny kostym. Man har gått tillbaka till rötterna och det enkla där rummen helt enkelt hämtar inspiration från Ibiza. Ett dubbelrum här kostar från cirka 2500 kronor per natt. 

Gran Hotel Montesol

Lediga rum & priser

När Gran Hotel Montesol öppnade på 1930-talet var det öns första riktigta hotell. I dag blomstrar det fortfarande och är uppköpt av hotellkedjan Hilton. Byggnaden är med på Unescos världsarvslista vilket betyder att renoveringar har utförts aktsamt. Den spanska designern Lázaro Rosa-Violán har behållt retrostilen i de 33 rummen som finns på hotellet. Blanka parkettgolv, linnetyger, mörka fönsterluckor, runda speglar och franska fönsterluckor som har utsikt mot antingen hamnen eller gården. På bottenvåningen finns också ett Art Deco-inspirerat kaffé med en stor Picasso-väggmålning i keramik. Ett dubbelrum här kostar från cirka 2400 kronor per natt.

Publicerad: 2019-09-09