Ibiza, Spanien: 5 tips på härliga Ibiza
Getty Images
Tips

5 tips på härliga Ibiza

Den vackra Medelhavsön Ibiza har mycket att erbjuda även under höst- och vintermånaderna. Strosa runt i Ibiza stad, ät middag på högklassiga restauranger och upptäck norra delen av ön med anor från hippieeran. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser på Ibiza

Hotell

Gran Hotel Montesol

Lediga rum & priser

När Gran Hotel Montesol öppnade på 1930-talet var det öns första riktigta hotell. I dag blomstrar det fortfarande och är uppköpt av hotellkedjan Hilton. Byggnaden är med på Unescos världsarvslista vilket betyder att renoveringar har utförts aktsamt. Den spanska designern Lázaro Rosa-Violán har behållt retrostilen i de 33 rummen som finns på hotellet. På bottenvåningen finns också ett Art Deco-inspirerat kaffé med en stor Picasso-väggmålning i keramik. Ett dubbelrum här kostar från cirka 2400 kronor per natt.

www.granhotelmontesolibiza.com/en/

Passeig de Vara de Rey, 2, Eivissa

Can Sastre

Lediga rum & priser

Boutiquehotellet Can Sastre ligger avskiljt, mitt på ön utanför byn Santa Gertrudis. Hotellet beskriver sig själva som "agriturismo", en kombination av orden jordbruk och turism, men på det fyrastjärniga hotellet är det snarare en lantlig lyx som gäller. Det holländska paret Bibi och Ray köpte och renoverade byggnaden förra sommaren och har behållt flera detaljer från den gamla byggnaden. Bland annat vitkalkade väggar och tegelstensdetaljer. Inredningen är i övrigt enkel med ljusa sängkläder och sängar i en kraftig trästomme. Ett dubbelrum kostar från cirka 1600 kronor per natt. 

www.cansastre.com/

Camí Vell de Sant Mateu, s/n, San Rafael, Ibiza

Shopping

Hippiemarknad i Punta Arabi es Canar

På få ställen i världen samlas jetsetkändisar och hippies. På Ibiza lever den fria livsstilen från 1960-talet kvar och många som vallfärdade hit bor kvar än idag, framförallt på den norra delen av ön. Här annordnas också en gigantisk hippiemarknad varje onsdag i Punta Arabi. Visst mycket är krimskrams och det är relativt turistigt men det är också en upplevelse att gå runt bland stånden och färdas tillbaka till en annan era. Det finns också flera restauranger och barer med livemusik om man vill ta en shoppingpaus. 

www.hippymarket.info/

Avinguda Punta Arabí, s/n

Restaurang

Fish Shack

Opretentiöst och prisvärt som andas gamla Ibiza. I slutet av Talamancastranden i Ibiza stad ligger en liten fiskrestaurang som serverar enkel men otroligt god mat (fisk). Här samlas lokalbefolkningen och några få turister som hittar hit och äter middag i solnedgången på plaststolar. Tänk på att det endast går att betala med kontanter. 

Cap Martinet

La Paloma

På norra delen av Ibiza i San Lorenzo ligger en mysig familjerestaurang som är en del av en gammal bondgård. Menyn byts ut varje dag och hämtar inspiration från Italien, vanliga rätter är bland annat risotto och pasta. Mycket grönt och veganvänligt. Restaurangen har också ett eget litet mysigt bageri. 

palomaibiza.com/

Carrer Can Pou, 4, Sant Llorenç de Balàfia

Läs den stora reseguiden till Ibiza HÄR.

Publicerad: 2019-11-06