Ibiza, Spanien: Ibiza i sommar? – här är fyra nya hotellfavoriter
Foto: Nativo
Handplockade tips

Ibiza i sommar? – här är fyra nya hotellfavoriter

På hundra år har Ibiza gått från fattig glesbygd till tummelplats för de rika och berömda. Däremellan har ön hunnit vara kulturell smältdegel, hippiehangout och festmecka. Ibiza må fortfarande vara en ikonisk partyö men nu svänger pendeln alltmer tillbaka mot det naturliga. Här listar vi fyra hotell som är värda en bokning om du ska besöka ön i sommar. 

Lediga rum & priser på Ibiza

Nativo

Hitta hit

Lediga rum & priser på Nativo

“Nativo” betyder inföding på spanska och syftar till det genuina Ibiza, långt bort från party och flärd. Det fyrstjärniga hotellet ligger i området kring Siesta, tio minuters promenad från den vackra stranden Santa Eulalia på öns östkust. Även om man har en ambition att visa upp det genuina Ibiza är det långt ifrån enkelt och spartanskt, ägaren Aguas de Ibiza Grand Luxe Hotel vill definiera hotellet som “barfota lyx”. Här finns totalt tre pooler, varav en med panoramautsikt över Medelhavet samt 99 hotellrum, inspirerade av det japanska minimalistiska men med naturmaterial som trä och keramik från ön. 

Oku Ibiza

Hitta hit

Lediga rum & priser på Oku

Oku Ibizas budskap är tydligt: avslappnad lyx. Hotellet är ett avskilt paradis med ett stort öga för design och lägger stor vikt vid naturliga, varma färger. Till detta femstjärniga hotell, som ligger i Sant Antoni de Portmany på västkusten, kommer du till för att slappna av. Här finns 184 boho-chic rum och sviter, en fristående villa med fyra sovrum samt privat pool, takvåningar med havsutsikt, två hotellpooler, två restauranger och ett intimt spa. OKU Ibiza säger sig vilja locka resenärer som vill uppleva “det andra Ibiza". 

Hotel Riomar 

Hitta hit

Lediga rum & priser på Riomar

Hotel Riomar var ett av de första populära hotellen på Ibizas östkust under 70-talet och nu har hotellet öppnat på nytt igen i juli i fjol efter en omfattande renovering. Hotellet är en del av Tribute Portfolio, Marriott Internationals nya samling av oberoende hotell. Detta boutiquehotell ligger ett stenkast från den allmänna stranden Santa Eulalia. Här finns totalt 116 rum, fyra helrenoverade sviter i minimalistisk och modern design.

Six senses

Hitta hit

Lediga rum & priser på Six senses

Six senses ligger för ovanlighetens skull på norra sidan av Ibiza, bredvid Cala Xarraca, på spetsen av ön, i ett av Ibizas lugnaste och grönaste landskap. Six senses har 116 rum, ett spa på 1200 kvadratmeter och ligger i anslutning till en 400 år gammal gård, där många av hotellets produkter tillverkas. Det bästa med det här hotellet är att det finns många små, intima, klippor och bukter som du kan bada ifrån helt ensam.

Läs ytterligare 50 handplockade tips till Ibiza HÄR.

Publicerad: 2022-07-06