Kanarieöarna, Spanien: 4 nyöppnade hotell på Gran Canaria
Foto: Gran Canaria Tourist board
Tips

4 nyöppnade hotell på Gran Canaria

Svenskfavoriten Gran Canaria fortsätter att toppa researrangörernas bokningar inför vintern 2019-2020. Här är fyra nya hotellöppningar på ön om du planerar en resa dit i vinter. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser på Gran Canaria

Det som är hett i år är urbana hotell och temaboenden. Stadsturismen fortsätter att gå framåt, inte minst hos millennials som efterfrågar att få ut mer än sol och bad på sin resa. Framförallt är det populärt att bo i huvudstaden Las Palmas. Vill man inte bo i en stad är det vanligt att bo ett så kallat temaboende, med inriktning på golf, wellness, träning eller gastronomi. 

Santa Catalina Royal Hideaway Hotel 5*GL 

Mitt i Doramas-parken i Las Palmas ligger detta nyrenoverade hotell från 1890 i kolonialstil. Santa Catalina är en del av stadens kulturarv och här har många celebriteter övernattat. Hotellet har subtropiska trädgårdar, vackra sällskapsrum, spa, restauranger och och en uppvärmd inomhuspool. 

Arguineguín Park by Servatur

Lediga rum & priser

Ett helt nytt hotell som skapats med fokus på nordiska gäster och deras behov. Speciellt för hotellet, som precis som namnet antyder ligger i Arguineguin, är de moderna och flexibla lägenheterna. Här finns boenden med upp till tre sovrum för den stora familjen – och en specialdesignad lägenhet för kompisgänget där allt som allt sju vuxna och två barn kan bo tillsammans.

Club Maspalomas Suites & Spa

Lediga rum & priser

Ett nyrenoverat lägenhetshotell som kombinerar traditionell arkitektur med modern komfort. Alla rum har egna små trädgårdar och hotellets fokus ligger på hälsa och välbefinnande. Det finns ett spaområde, ett välutrustat gym och en pool med simbanor. Hotellrestaurangen som drivs av toppkockar och det finns en välsorterad vinkällare. Endast för vuxna.

Canteras Suites Apartments

Lediga rum & priser

10 meter från stranden Las Canteras i Las Palmas finns detta nybyggda och familjeägda lägenhetshotell med ljusa lägenheter. Hotellet är ett self-servicehotell utan bemannad reception eller servering, utan är mer tänkt för de gäster som trivs med att sköta sig själva. Förutom att man bokstavligen kliver direkt ut på strandpromenaden är det nära till allt: marknaden, shoppingdistrikt och restauranger.

Läs reseguiden till Gran Canaria HÄR.

Publicerad: 2019-10-08