Kanarieöarna, Spanien: Flest vill fira jul på Gran Canaria
Foto: Istock
Nyhet

Flest vill fira jul på Gran Canaria

Av de svenskar som väljer att lämna hemlandet över jul styr de flesta kosan mot Kanarieön Gran Canaria. Ögruppen är populär – grannön Teneriffa hamnar på en tredje plats. 

Även mer långväga destinationer som Phuket, Miami, Bangkok och Krabi lockar många julfirande svenskar bort från traditionerna på hemmaplan. Detta visar färsk statistik från Ticket.

– Julen är en mycket populär resehelg bland svenskarna. Många åker utomlands för att få sol och värme och för att få kvalitetstid med familjen, men allt fler reser också för att slippa stressen och julstöket, säger Katarina Daniels, Ppr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Även om Gran Canaria ligger i topp har bokningarna minskat med 8 procent jämfört med i fjol, som dock var ett riktigt rekordår för julfirande utomlands. Istället är det Kanarieöarnas andra stordestination Teneriffa som stiger kraftigt i popularitet inför årets jul, och ökar resebokningarna med hela 36 procent mot julen 2017. Förutom Spanien är Thailand svenskarnas mest älskade semesterland under julen. Phuket, Bangkok och Krabi hamnar alla på årets topplista. Storstäder brukar inte vara lika populära över julen, men Amsterdam är undantaget och representerar det enda resmål på topp tio som inte erbjuder sol och bad.

Julaftons mest populära resmål

  1. Gran Canaria (1)
  2. Phuket (3)
  3. Teneriffa (5)
  4. Miami (7)
  5. Bangkok (4)
  6. Amsterdam (6)
  7. Krabi (ny)
  8. Hurghada (ny)             
  9. Dubai (ny)
  10. Cancún (ny)                 

 Källa: Tickets statistik, julresor bokade t o m 7 november 2018

Publicerad: 2018-11-09