Kanarieöarna, Spanien: Snabbintro till Kanarieöarnas öar

Snabbintro till Kanarieöarnas öar

Kanarieöarna består av Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerventura och El Hierro samt sex mindre öar. Vilken ö är din favorit? 

Av: Linda Larsson

Teneriffa

Den största ön i ögruppen. Stränderna och resorterna är många och sålunda åker många hit för sol och bad. Missa inte karnevalen i Santa Cruz som arrangeras i februari/mars varje år. Då förvandlas hela Santa Cruz till en stor folkfest med färgglada kostymer och sång och dans hela natten. 

Hotell på Teneriffa

Gran Canaria

Gran Canaria erbjuder något för alla: vackra berg, coola sanddyner, sol och bad och pittoreska småbyar. Huvustaden Las Palmas är dit du åker för att shoppa, äta gott eller bara strosa runt i mysiga kvarter. Stränderna Playa del Inglés, Puerto Rico, Puerto de Mogán och San Agustín är dit du åker om du vill bättra på brännan.

Hotell på Gran Canaria

Lanzarote

Vulkaniska månlandskap och vackra stränder. Många hyr en cykel för att ta sig runt ön som bara är sex mil lång och tre mil bred. 

Hotell på Lanzarote

La Gomera

Grön och frodig ö med många vandringsleder och sagoskog. Gillar du att vandra ska du ta dig till nationalparken Garajonay som bjuder på vandring i trolsk skog.

Hotell på La Gomera

Fuerventura

Vita långa sandstränder och ett populärt resmål för de som gillar att surfa. Om långa strandpromenader är din grej: missa inte den tre mil långa sandstranden Jandia.

Hotell på Fuerventura

La Palma

Vulkaner och bananodlingar utgör en stor del av ön som är ett bra val om du gillar att vandra. Stränderna kan inte riktigt mäta sig med Gran Canarias eller Fueventuras men här finns Puerto Naos på öns västra sida vars svarta sand är en lite annorlunda upplevelse. För den som gillar att skåda stjärnor – missa inte observatoriet Roque de los Muchachos.

Hotell på La Palma

El Hierro

Ön för de som vill slippa undan turister. Ön saknar i princip sandstränder men här finns många naturliga simbassänger, bland annat vackra Charco Azul.

Hotell på El Hierro

Foto: Istock

Publicerad: 2016-10-24