Kanarieöarna, Spanien: Två Michelinutnämningar på Gran Canaria
Tips

Två Michelinutnämningar på Gran Canaria

I den nya utgåvan av anrika Guide Michelin står det klart att två restauranger på Gran Canaria tilldelas en stjärna var. Det är första gången någonsin som restauranger på ön har belönats med en stjärna i den ansedda matguiden, rapporterar Canariajournalen.

Text: Elin Fellman 

Lediga rum och priser på Gran Canaria

Grannön Teneriffa har länge haft flera restauranger med stjärnor i matbibeln Michelin, men Gran Canaria har länge varit utan. Förrän nu. I 2020 års upplaga av Guide Michelin finns totalt 241 stjärnrestauranger i Spanien och Portugal. 30 av dessa restauranger är nya varav två ligger på Gran Canaria – Los Guayres i Puerto de Mogan och La Aquarela i Patalavaca. 

Los Guayres ligger på hotellet Cordial Mogán och här har man specialiserat sig på smaker från regionen, bland annat marinerad röd tonfisk med pinjenötter och purjolök. Alexis Álvarez står bakom maten och på restaurangen kan man välja mellan tre olika avsmakningsmenyer som kostar från cirka 800 kronor. 

Germán Ortega, köksmästare på La Aquarela, har tidigare utnämnts till Kanarieöarnas bästa kock. På La Aquarela förnyas avsmakningsmenyn var fjärde vecka, men synonymt är att rätterna alltid baseras på säsongens råvaror. 

Teneriffa fick inga nya utnämningar, men sedan tidigare har MB på The Ritz-Carlton Abama (två stjärnor), Kabuki på The Ritz-Carlton Abama (en stjärna), El Rincón de Juan Carlos, Santiago del Teide (en stjärna), Kazan, Santa Cruz de Tenerife (en stjärna) och NUB, San Cristobal de La Laguna (en stjärna). 

Läs den stora reseguiden till Gran Canaria HÄR.

Canariajournalen

Allt om resor

Publicerad: 2019-12-02