Madrid, Spanien: 5 favoriter i Spaniens modernaste stad – Madrid
Tips

5 favoriter i Spaniens modernaste stad – Madrid

Madrid kan ibland glömmas bort lite till förmån för Barcelona, Malaga och Valencia - vilket är synd. Madrid är inte bara Spaniens huvudstad utan även en av Spaniens modernaste städer full med trendiga restauranger, barer och en shoppingscen som heter duga. Här kommer 5 tips med lite av varje i mat- och dryckesväg som vi gillar skarpt. 

Text: Sofia Sundström

El Barril de las Letras

En stilrent inredd restaurang med tegelväggar, kaklat golv och frilagda rör i taket. Här kan man avnjuta tapasrätter vid bardisken eller skåla med champagne vid något av borden. Köket har fokus på såväl fisk- och skaldjur som kötträtter, beoende på vad man är sugen på. 

Calle de Cervantes 28

barrildelasletras.com

Angelitas Madrid

Angelitas är en trevlig och stilrent inredd vinbar med över 500 vinner från runt om i världen. För den som inte vill ha en hel flaska så går det att välja på 50 olika viner att beställa i glas. Utöver vinbaren finns här en restaurang, en gastrobar och även en av Madrids gömda speakeasy att utforska.

Calle de la Reina 4

madrid-angelitas.es

Tasca Celso Y Manolo

En charmig liten restaurang som ägs av ett systerpar från norra Spanien, som även äger taverna Carmencita på samma gata. Här kan man sitta vid den åtta meter långa marmorbardisken och se på när maten tillagas eller njuta av sin mat vid ett av de små borden i lokalen. Här är det fokus på hälsosam och hållbar mat som görs på ekologiska råvaror. Även personalens arbetsvillkor utmärker sig med bättre arbetstider och längre semester – något som speglas i den personliga och familjära atmosfären i restaurangen.

Calle Libertad 1

celsoymanolo.se

Chicote

En bar med grymma cocktails i en historisk miljö med en inredning som tar en tillbaka till 1930-talet. Stället att gå till men är en klar favorit bland folket så vässa armbågarna. Grundaren till denna bar sägs ha kommit på över 100 cocktails som bland annat Ernest Hemingway, Grace Kelly och Frank Sinatra ska ha smakat på en gång i tiden. Oavsett om detta är fallet eller inte så kan man lita på att få en riktigt god cocktail på Chicote.

Calle Gran Vía 12

museochicote.com

Bar Hemingway

Bakom en intetsägande dörr i en passage en halv trappa ner vid ett par dam- och herrtoaletter hittar man denna gömda exklusiva bar. En av Madrids så kallade speakeasies som andas New York från 1920-talet då försäljning av alkohol var förbjudet och man fick göra det bakom dolda dörrar. Då baren är belägen i hotellet Casa Suecia som huserade kända namn som författaren Hemingway och Che Guevara, fick den bära namnet av en av dessa. Här kan man sippa på lyxiga cocktails på en av sammetssofforna mellan speglar i guldramar och leopardmönstrade heltäckningsmattor.

Calle del Marqués de Casa Riera 4

casasuecia.se

Du hittar vår stora reseguide till Madrid här.

Publicerad: 2019-04-29