Madrid, Spanien: 5 sköna weekendtips i Madrid
Getty Images
Tips

5 sköna weekendtips i Madrid

Madrid glöms ibland bort till förmån för Barcelona, Malaga och Valencia. Kanske är det just för att Madrid går under radarn som gör att man gillar Madrid så mycket. Den här staden är inte byggd för turister. Den är byggd av Madridbor för Madridbor. Här är RES favoritadresser i den spanska huvudstaden just nu. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Madrid

Mat & dryck

Amazonico

Två månader. Så lång väntetid är det på Madrids hetaste restaurang just nu. Men är du bra på att planera tycker vi definitivt att du ska boka bord på Amazonico. Hit går alla världsstjärnor när de besöker Madrid och köket är en modern fusion mellan det brasilianska, det spanska och det japanska köket. Den storslagna inredningen är signerad kändisarkitekten Lázaro Rosa Violan som bland annat har designat Stockholmskrogen Nosh and Chow. Efter middagen kan du förflytta dig en våning ner till jazzklubben i källaren där de serverar utsökta cocktails. 

Calle Jorge Juan, 20

restauranteamazonico.com/

Bodega Ardosa

En enkel kvarterskrog dit lokalbefolkningen går för att dricka ett glas vin och käka några tapas. Signaturrätten här är tortillas i alla dess olika former. Baren har smeknamnet "Bar Pepe" och ligger på en tvärgata till den välbesökta gågatan Fuencarall. Ardosa är hela 125 år gammal och det märks. Väggarna pryds av svartvita fotografier av kändisar som besökt baren en gång i tiden. Bakom fotona kan man också skymta etiketter från gamla vinflaskor som nästan kan misstas för en tapet. Väl värt ett besök, få turister hittar hit! 

Calle Colón 13

laardosa.es/

Hotell Westin Palace

På hotellbaren på Westin Palace står prisbelönta mixology-mästaren Andrea de Coppi för drinkarna. Madrid ligger i framkant när det gäller drinktrender och en trend som är stark här är att minska mängden alkohol och ha mer frukt och grönt i drinkarna. En fräsch upplevelse. 

Shopping

El Corte Ingles

El Corte Ingles är Madrids svar på Harrods i London eller Macy's i New York. Gallerian finns på flera ställen i staden och har ett brett utbud av spanska märken och designers. Den största ligger på Calle Preciados. 

elcorteingles.es/centroscomerciales/es/eci/madrid

Calle Preciados, 1-4

El Rastro

Befinner du dig i Madrid en söndag bör du besöka områdena La Latina och Lavapíes som förvandlas till en gigantisk festivalliknande loppmarknad. Här kan du bland annat fynda vintagekläder, konst och keramik. Det är ofta jazzband som spelar längs gatorna vilket förhöjer känslan av en folkfest. Marknaden packar ihop vid 15-tiden så kom inte försent! 

Läs den stora reseguiden till Madrid HÄR.

Publicerad: 2019-12-12