Malaga, Spanien: Nya tips i soliga Malaga och Marbella
Handplockade tips

Nya tips i soliga Malaga och Marbella

Välkommen till RES reseguide till Malaga och Marbella. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Malaga och Marbella. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. 

Museer i världsklass, fantastiska matupplevelser, stränder och Solkustens solsäkra klimat – det är inte svårt att förstå varför både Malaga och Marbella har blivit svenskarnas nya weekendfavoriter. RES har valt ut de bästa krogarna, hotellen och upplevelserna i de andalusiska kulturmetropolerna.

1. La Donaira 

Den som vill kombinera några dagar i storstaden med en lugn lantsemester gör klokt i att boka ett par dagar på den här chica ekoretreaten på landet norr om Malaga. Här finns nio drömmiga rum (som får både instagrammare och inredningsnördar att dregla), pool, spa, häststall, ekskogar, vinodlingar och en stor biodynamisk köksträdgård. Varje morgon inleds med att gästerna får komponera sitt eget örtte i gårdens medicinska örtodling. All inclusive från cirka 2 500 kronor per natt.

Lediga rum och priser 

Jag vill se andra hotell i Malaga och Marbella 

2. Breathe Marbella - Restaurant Gastrobar & Garden

Breathe vann Luxury Lifestyle Award 2020 och är en restaurang och bar med en snygg urban design som snabbt har blivit populär i Marbella. Här ändras menyn dagligen för att erbjuda en ny upplevelse åt sina gäster, med en bred meny för såväl köttälskaren som de som önskar vegetariska alternativ.

Hitta hit 

3. Rosas Cafe 

Ett elegant och trendigt kafé mitt i det vibrerande området vid Playa del Duque i Puerto Banús. Med en fokus på hälsosam mat kan man här njuta av en god kaffe, fruktiga juicer eller en hälsosam lunch med vänner. Det är gott, instagramvänligt och supertrevligt.

Hitta hit 

4. Hammam Al Ándalus Baños Árabes Málaga

Slappna av i de termiska poolerna på Hammam Al Andalus, Malagas arabiska bad. Här finns något för det flesta. Bland annat ett ångrum med aromatiska dofter, ångbastu, isbad och renande Midra-massage som stimulerar blodcirkulationen samt flera andra olika massagebehandlingar.

Hitta hit 

77 ytterligare handplockade tips för Malaga och Marbella

Publicerad: 2021-07-07