Mallorca, Spanien: 3 nya boutiquehotell i Palma
Can Bordoy
Hotell

3 nya boutiquehotell i Palma

En sak är säker och det är att Mallorcas huvudstad Palma inte ligger på latsidan när det kommer till att bädda fint för sina besökare. Här öppnar ständigt nya hotell. Vi har plockat fram de tre hetaste hotellen som öppnat det senaste året.

Boutiquehotellen har boomat i staden senaste åren och för tillfället kan vi räkna till 32 stycken inom stadens gränser- Här är de fyra hetaste nykomlingarna.

Can Bordoy Gran House & Garden

Can Bordoy öppnade 2019 och blev snabbt ett måste bland hotelljunkies som vill åtnjuta det senaste tillskottet av 5-stjärnig boutiqueglans. Can Bordoy ligger i en historisk byggnad som daterar tillbaka till medeltiden i Palmas Old Town, och huserar 24 individuellt inredda rum. Omdaningen av huset är signerad det prisade arkitektfirman Ohlab och här finner man en eklektisk blandning av art deco, sammetsfåtöljer, antika loppisfynd, kinesiska skåp och moderna klassiker. Hotellets främsta skryt bör ändå vara dess innergård som är en av de största i Palma – en trädgård på 750 kvadratmeter där man kan ta sig ett dopp i poolen eller dinera på hotellrestaurangens terrass. Tackar, tackar!

Carrer del Forn de la Glòria, 14, Palma

Lediga rum & priser

 

Palacio Can Marques

Ännu en anrik byggnad I Palmas Old Town har fått  nytt liv genom att danas om till hotell. Palacio Can Marques ligger i La Lonja och var tidigare en privatbostad. Hotellet har bara 13 rum, eller sviter om man ska vara petig, som alla är uppbyggda som egna små lägenheter som varierar i storlek från 33 till 380 kvadratmeter, det är helt och håller husets originalplanlösning som har fått styra hur sviterna har utformats. Hotellets yacht står även till förfogande för utflyktssugna gäster. Barn är inte välkomna här, på gott och ont.

Carrer dels Apuntadors, 15, Palma

Lediga rum & priser

 

Bosch Hotel Boutique

Baren har blivit med hotell! Bar Bosch i stadsdelen Born har varit en populär mötesplats sedan den öppnade 1936. Nu kan man inte bara ta en drink på adressen, utan även checka in i någon av de sex sviterna ovanpå baren. Hemtrevligt, stilrent och hyfsat prisvärt.

7, Carrer de Can Brondo, Palma

Lediga rum & priser

 

 

Publicerad: 2020-01-22