Mallorca, Spanien: 5 sprillans nya hotell på Mallorca
Hotell

5 sprillans nya hotell på Mallorca

Allas vår älsklingsö Mallorca ynglar ständigt av sig nya, stiliga, smakfulla, själfulla, härliga hotell och boenden. Här är några riktigt spännande nya hotell för i år.

Text: Kajsa Beausang

Bikini Island & Mountain Hotel Port de Sóller 

I juni öppnar Bikini Island & Mountain Hotel Port de Sóller som ligger mitt i Sóllerdalens apelsinlundar mot kulissen av Tramuntanabergen. Det kommer att bli en boho-chic resort med en Ibiza-hippie-mysig blandning av hedonism och avslappnad baleariskt boende. Hotellet är skapat av grundarna av hotellgruppen 25hours. Redan en medlem i Design Hotels. Vi ser fram emot premiärfesten!

Lediga rum & priser

 

Hotel Es Princep

Det här är ett av de största boutiquehotellen att slå upp sina portar i Palmas gamla stadsdel Calatrava. Hotellet ligger bredvid den nyrenoverade stadsmuren, Baluard del Princep, och tack vare dess höga läge har majoriteten av de 68 hotellrummen havsutsikt. Beträffande mat och dryck har hotellet höga ambitioner – här finns två restauranger i bottenplan, Mura och Bala Roja, samt cocktailbaren Gremium. Mat- och dryckeskonceptet övervakas noga av Michelinkocken Andreu Gnestra. Hotellet öppnade i februari. Dubbelrum från cirka 2 400 kronor per natt.

Lediga rum & priser

 

   

Icon Rosetó

Det här minipalatset i gamla stan i Palma öppnade tidigare i år och är den Madridbaserade hotellgruppen Icons första hotell på ön. Här finns 34 rum som omsluter den söta innergården där en imponerande vertikal trädgård tävlar om uppmärksamheten med den övriga inredningen som man har försökt bevara i originalutförande i största möjliga utsträckning. På taket ligger en takterrass med en liten pool – alltid ett plus. Dubbelrum från cirka 1 300 kronor per natt.

Lediga rum & priser

 

Hotel Gloria Sant Jaume

Hotel Gloria Sant Jaume ligger i en 1800-talsbyggnad på kullerstensgatan Sant Jaume. Det var tidigare en privatbostad av större modell, men som förvärvades av en annan lokal familj av hotellägare som nu har skapat sitt signaturhotell på ön. Hela projektet har tagit två år att slutföra och resultatet är en blandning av byggnadens originaldetaljer mixat med familjens privata samlingar av konst och antikviteter, i en modern atmosfär. Dubbelrum från cirka 2 800 kronor per natt.

Lediga rum & priser

 

Hotel Mamá

Detta är det första hotellet som öppnas av den framgångsrika Cappuccino Café Group som grundades i Palma 1993 av lokale entreprenören Juan Picornell. Hotellet ligger i en före detta väskaffär i en 1800-talsbyggnad på Plaza Cort. Här finns 32 unikt inredda rum fördelade på fyra våningar som omringar en imponerande innergård med fontän och palmer. Hotellet huserar även en egen biograf, och självklart restaurang och kafé. Dubbelrum från cirka 2 200 kronor per natt.

Lediga rum & priser

 

 

 

Publicerad: 2018-03-23