Mallorca, Spanien: Ambergris – nischat parfymeri i Palma
Foto: Ambergris
Korrens tips

Ambergris – nischat parfymeri i Palma

Var ska man bo, äta och göra i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är ett nischat parfymeri – Ambergris.

Lediga rum & priser i Palma

Detta nischparfymeri på Carrer Servet i Santa Catalina öppnade i redan maj, men jag hörde inte talas om det förrän häromdagen, trots att jag älskar den typen av butiker. Den lilla affären är dedikerad till ekologisk och giftfri parfym och hudvård.

Konventionell parfym är tyvärr inte helt problemfri, eftersom vissa av ingredienserna kan orsaka allergiska reaktioner, hormonrubbningar och faktiskt också cancer så det kan finnas anledning att utforska andra alternativ.

På Ambergris finns en mängd noga utvalda märken (parabenfria, ej testade på djur och oftast veganska) med såväl som parfym för kroppen som doftljus och annan rumsdoftsättning. Ägaren är mycket hjälpsam och engagerad och hjälper dig gärna att hitta din doft. Dessutom säljs lokalt producerad kombucha här, så du får till och med chansen att hålla dig hälsosam inifrån och ut.

Läs den stora reseguiden till Palma HÄR.

Publicerad: 2019-10-23