Mallorca, Spanien: Här är de nyaste boutiquehotellen i Palma
Hotell

Här är de nyaste boutiquehotellen i Palma

Palma har varit ett av de populäraste resmålen de senaste åren, något som inte har gått obemärkt förbi. Trots att man har infört hårda restriktioner kring hur hotell får byggas och utvecklas, verkar hotell-boomen aldrig ta slut.

Text: Sofia Sundström

Palma har blivit synonymt med chica boutiquehotell och smakfulla renoveringsobjekt.  I skrivande stund finns det 32 boutiquehotell i Palma och minst två till kommer att öppna sina dörrar under 2019. Här är stadens senaste tillskott.

Can Bordoy 

Det nya hotellet Can Bordoy är en total renovation av en historisk herrgård som kan dateras så långt bak som medeltiden. Stuket på lyxhotellen är dekadent, dova färger med skiftande texturer och en öppen planlösning. I den omringande trädgården blomstrar körsbärsträd och olivträd tillsammans med 70 andra arter för den som vill tillbringa en lugn eftermiddag i hotellpoolen.

Forn de la Gloria 14

Lediga rum & priser

 

Palacio Can Marques 

Palacio Can Marques är det tidigare hemmet till familjen Marques, som nu är ett lyxigt boutiquehotell i La Lonja, Palma. Hotellet består av 13 individuella sviter som alla är designade som en egen unik bostad och som var och en reflekterar olika epoker i tiden med sina överdådiga möbler, kristallkronor och fingerkänsla för statyer. Vill man tillbringa sin semester med ett större sällskap kan rummen kombineras och skapa ett gemensamt utrymme kallad ”The Riad”. Hotellets yacht står även till förfogande för utflyktssugna gäster. 

C/ Apuntadores 15

Lediga rum & priser

 

Bosch Hotel

Bosch Hotel är ett boutiquehotell som siktar på att upplevas som ett andra hem åt sina gäster. Det är ett litet och modernt hotell, med en varm och välkomnande atmosfär i sina sex sviter. Hotellets namn speglar sig i byggnaden den befinner sig i, nämligen den symboliska byggnaden ovanför Palmas kända kafé Bar Bosch, som har varit en ständig mötesplats i staden sedan 1936.

Carrer de Can Brondo 7

Lediga rum & priser

 

El Llorenç Hotel, Parc de la Mar – Opening mid 2019

På toppen av Palmas gamla försvarsmurar erbjuder El Llorenç en fantastisk utsikt över hamnen. Hotellet är designat av den svenske inrednings designern Magnus Ehrland som har kombinerat element från ön med inslag av mörkt trä och Arabisk/marockanskt kakel.  Här finns restaurangen Dins vars meny även den håller en lokal fokus. För den som är i behov av avslappning erbjuder hotellet en 14 meter lång inomhuspool, med ett spa med tillhörande behandlingar.

Plaça Llorenç Villalonga 4

Lediga rum & priser

Lediga rum & priser i Palma de Mallorca

Vär stora reseguide till Palma de Mallorca hittar du här 

 

Publicerad: 2019-02-15