Mallorca, Spanien: Hett i Palma: Chula Vista
Getty Images
Korrens tips

Hett i Palma: Chula Vista

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är den nyöppnade mexikanska krogen Chula Vista. 

På Calle Fabrica, gågatan i Palmas Santa Catalina, har en ny mexikansk restaurang öppnat. Gatan är krogtät som det är, men tyvärr är det få av ställena som verkligen lockar. Nu är det däremot supermysiga Aquanauta ett stenkast bort som har fått en lillasyster vilket i sig borgar för god kvalitet.

På menyn finns omtolkade tacos, fräscha ceviches (finns det nåt godare?) och smårätter att dela som till exempel späda och gulliga majskolvar med en himmelsk majonnässås. Bland annat. Drinklistan går inte heller av för hackor, och med stora fönster och en sida helt öppen mot uteserveringen vill man bara dröja kvar en stund till medan barnen kan springa runt utanför utan att man behöver noja om bilar eller annan trafik. Chula Vista öppnar för ovanlighetens skull redan till frukost för den som är sugen, och har sedan öppet för både lunch och middag.

Publicerad: 2019-07-01