Mallorca, Spanien: Hett i Palma: Door 13
Korrens tips

Hett i Palma: Door 13

Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är speakeasy-baren Door 13.

I gamla stan på smala Carrer de les Caputxines 13 i Palma ligger en pärla till gammaldags cocktail bar. Känslan är speakeasy från förbudstidens USA och här finns inga skyltar, fönster eller flaggor som visar att det faktiskt finns en bar bakom de tjocka trädörrarna utan du behöver en kod för att komma in. Inredningen med sina Chesterfieldsoffor och blommiga mönster andas hemtrevligt vardagsrum, kanske hemma hos farmor och farfar.

Musiken går hand i hand med dekoren, och det bjuds boogie, jazz och swing från en amerikansk guldålder. Den franske bartendern kan vara ambitiösast på Mallorca, och då finns det ändå gott om aspiranter till den titeln. Självklart kan du be om vilken klassisk drink som helst, men på menyn finns Armstrong, Capone och Fitzgerald, och ingredienserna kan mycket väl vara absint eller cannabisextrakt. Vad drinkarna kostar? 13 euro, såklart. 

Läs den stora reseguiden till Palma här.

Publicerad: 2019-06-11