Var ska man bo, äta och dricka i härliga Palma? RES Palma-korre Hedda Lapidus ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i staden just nu. Veckans tips är kaféet Fika Farina.
För många svenskar på Mallorca, och det ryktas att vi är ungefär 6 000 stycken, var det stort när Fika Farina slog upp portarna för ett par veckor sedan.
Äntligen kan vi också få nybakat surdegsbröd, danskt rågbröd, kokostoppar, hallongrottor, mazariner och inte minst bullar. Bullar! Med kardemumma, kanel eller socker på. Och de smakar precis som hemma, kanske eftersom både mjölet och smöret kommer från Sverige.
Bagaren berättar att spanjorerna är förtjusta i det mörka brödet, men ingen som har någonsin har smakat en kardemummabulle glömmer den. Öppet alla dagar i veckan, till och med på söndagar. Hjältarna bakom projektet är Mattias Mårtensson från Valhallabageriet i Stockholm och Jimmy Groth.
Calle Sindicat 4